Η Σαλάτα του Λευτέρη

Την σαλάτα του Λευτέρη μπορείτε να την γευτείτε επισκεπτόμενοι το ομώνυμο εστιατόριο στα Γιαννιτσά, ωστόσο μπορείτε και εσείς να την φτιάξετε στο σπίτι σας.

Τα υλικά μας:

 

Κινέζικο μαρούλι

Ρόκα

Iceberg

Lollo rosso

Πιπεριά

Μήλο

Υλικά για τα μανιτάρια

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

Ρίγανη

Μανιτάρια

Αλάτι

Χυμό λεμόνι

Υλικά για την σως

Ξύδι λευκό

Χαρουπόμελο

Μουστάρδα

Αλάτι

Μέλι

Ελαιόλαδο

Υλικά για το Μπάτζο

Καλαμποκάλευρο με λιναρόσπορο

Τυρί μπάτζο

 

Σωτάρουμε τα μανιτάρια σε φέτες στο ελαιόλαδο και αφού μαλακώσουν ελαφρά χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά και προσθέτουμο τον χυμό από 2 μέτρια σε μέγεθος λεμόνια , αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και τα αφήνουμε να δέσουν για περίπου 2 λεπτά.

Στην συνέχεια θα ετοιμάσουμε το τυρί μπάτζο. Το βρέχουμε ψεκάζοντάς το ελαφρά με νερό και το βουτάμε στο μείγμα καλαμποκάλευρου με τον λιναρόσπορο γυρνώντας το αρκετές φορές έτσι ώστε να καλυφθεί ολόκληρο.

Το ξαναβρέχουμε και το πανάρουμε και δεύτερη φορά για κάνει πολύ ωραία κρούστα. Το τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο 1 λεπτό για κάθε πλευρά ίσα ίσα για να κάνει την κρούστα.

Ετοιμάζουμε την σως αναμιγνύοντας τα υλικά ξεκινώντας με το χαρουπόμελο σε μία βαθιά κανάτα και συνεχίζουμε με 2 κουταλιές μουστάρδα, 3 κουταλιές λευκό ξύδι, μία πρέζα αλάτι, μέλι και λάδι περίπου 300 γρ.

Τα ανακατεύουμε με το μίξερ χειρός ώστε να ομογενοποιηθούν. Σε ένα μεγάλο μπωλ κόβουμε όλα τα λαχανικά την πιπεριά και το μήλο και τα τοποθετούμε μέσα.

Προσθέτουμε μέσα τα μανιτάρια που έχουμε ετοιμάσει νωρίτερα και ανακατεύουμε όλα τα υλικά.

Σερβίρουμε στο πιάτο την σαλάτα περιχύνουμε με την σως ελαφρά, βάζουμε το τυρί μπάτζο και πασπαλίζουμε με τριμμένο φουντούκι.

 

 

Καλή σας όρεξή και καλή σας επιτυχία.

ΚΑΤΆΣΤΗΜΑ:Εστιατόριο «Ο ΛΕΥΤΕΡΗΣ» Τραπεζούντος 18 Γιαννιτσά Τηλ:2382083502

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.