Γαλέος πλακί από τον κύριο Χάρη Βασιλείου, sous chef του ξενοδοχείου “Mitsis Galini Wellness Spa & Resort στα Καμένα Βούρλα
Τα υλικά μας:
Ελαιόλαδο
2 πατάτες κομμένες σε ροδέλες
2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ αραιωμένο με λίγο νερο
2 ντομάτες φρέσκιες ψιλοκομμένες
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
Γαλέος
2 δαφνόφυλλα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Νερό
Στρώνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι τις πατάτες (βλέπε εικ.3).
Σε ένα άλλο τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο, το πελτέ ντομάτας, την ντομάτα, αλάτι και πιπέρι.
Τέλος προσθέτουμε και το νερό και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα για περίπου 7-8 λεπτά.
Έπειτα τοποθετούμε τον γαλέο πάνω στις πατάτες και ρίχνουμε την σάλτσα.
Βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά, προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτα.
Τέλος ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο όπως είναι με το τηγάνι για 20 λεπτά στους 170 βαθμούς.
Καλή σας όρεξη και καλή επιτυχία.