Καραβίδες με κολοκυθάκια από την κυρία Άννα Δεληγιάννη στο εστιατόριο “Μπακάλικο”στην Σκιάθο
Τα υλικά μας:
Καραβίδες
Μικρά κολοκυθάκια
Νερό
μαϊντανό
1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φέτες
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
Πιπέρι
Αλάτι
λευκό κρασί
Ελαιόλαδο
3-4 φρέσκιες ντομάτες
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τα κολοκυθάκια,το κρεμμύδι και το σκόρδο και
σοτάρουμε μέχρι να πάρει λίγο χρώμα το κρεμμύδι μας.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τον πελτέ και την φρέσκια ντομάτα και σβήνουμε με το κρασί.
Αφήνουμε να πάρει μια βράση,προσθέτουμε αλάτι,πιπέρι και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 10-15 λεπτά.
Έπειτα προσθέτουμε τις καραβίδες,σκεπάζουμε και αφήνουμε για 10 περίπου λεπτά.
Τέλος ρίχνουμε και τον μαϊντανό και αφήνουμε για άλλα 10 λεπτά ή και λιγότερο ανάλογα με το μέγεθος της καραβίδας.
Καλή σας όρεξη και καλή επιτυχία.