Μια συνταγή από την Κυρία Σταυρούλα Κουτλή, μαγείρισσα του εστιατορίου Κραμπούσα στην Θάσο….
Τα υλικά μας:
Ελαιόλαδο
Μαύρο πιπέρι
Σκόρδο
Δυόσμος
Αλεύρι
Μαϊντανός
1 Χταπόδι μέτριο
Προαιρετικά Αλάτι
Εκτέλεση:
Καταρχήν θα πρέπει να κόψουμε το χταποδάκι μας με ένα μπαλτά. Εάν δεν έχουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα ψαλίδι. Θέλουμε να το κόψουμε σε μικρά κομματάκια και όχι να γίνει πολτός… Στην συνέχεια παίρνουμε τον Μαϊντανό και τον ψιλοκόβουμε.
Για ένα μέτριο χταποδάκι θα χρειαστείτε 2 χούφτες φρέσκο μαϊντανό. Προσθέτουμε λίγο δυόσμο και μία ή δύο κουταλιές του γλυκού σκόρδο τριμμένο. Λίγο πιπέρι μαύρο και εάν θέλετε λίγο αλάτι το οποίο στην συνταγή μας δεν είναι απαραίτητο λόγο της αλμύρας που βγάζει το ίδιο το χταπόδι…
Ανακατεύουμε πολύ καλά και μετά από λίγο προσθέτουμε περίπου 3 με 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι. Ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας… Το αφήνουμε περίπου 10 λεπτά να κάτσει….
Σε ένα τηγάνι βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο για να κάψει…. Με ένα μικρό κουτάλι παίρνουμε μια ποσότητα το βάζουμε μέσα σε ένα πιάτο αλεύρι το γυρνάμε 2-3 φορές να αλευρωθεί καλά και το βάζουμε στο τηγάνι…. το ίδιο μέχρι να τηγανιστεί όλη η ποσότητα.
Περίπου σε 7-8 λεπτά θα είναι έτοιμοι ωστόσο στο 3λεπτο θα πρέπει να τους γυρίσετε για να τηγανιστούν καλύτερα.
Όταν είναι έτοιμοι οι κεφτέδες τους αφήνουμε για λίγο σε ένα πιάτο στο οποίο έχουμε τοποθετήσει λίγο χαρτί κουζίνας ώστε να απορροφηθούν τα περιττά λάδια.
Σερβίρουμε σε ένα πιάτο συνοδευόμενους με λίγο σκορδαλιά και ντεκοράρουμε με μαϊντανό
Καλή σας όρεξή και καλή σας επιτυχία.