Αλευρόπιτα

Αλευρόπιτα από τον ταλαντούχο chef Κώστα Γεροδήμο στα Ιωάννινα

Τα υλικά μας:

 

Ελαιόλαδο

4-5 ντοματίνια(για το γαρνίρισμα)

500 γραμμάρια φέτα

Λίγο μέλι(για το γαρνίρισμα)

3 αυγά

Λίγα καρύδια(για το γαρνίρισμα)

1 κεσεδάκι γιαούρτι

250-300 γραμμάρια αλεύρι

Αλάτι

500 ml γάλα

Λίγο γαλοτύρι(για το γαρνίρισμα)

 

 

Σε μια μπασίνα ρίχνουμε τα αυγά,τα χτυπάμε και στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι.

Έπειτα ρίχνουμε το γάλα,το αλάτι και λίγο λίγο το αλεύρι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.

Προσοχή ο χυλός πρέπει να μην είναι πηχτός!

Στη συνέχεια θα λαδώσουμε καλά το ταψί μας και θα το βάλουμε για 5 λεπτά στο φούρνο να κάψει.

Ρίχνουμε το μείγμα και από πάνω τρίβουμε τη φέτα και λίγο ελαιόλαδο ακόμα και

ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50-55 λεπτά.

Σερβίρουμε γαρνίροντας είτε με μέλι και καρύδια,είτε με γαλοτύρι και ντοματίνια,

αλλά και με οτιδήποτε άλλο επιθυμούμε.

 

 

 

Καλή σας όρεξη και καλή επιτυχία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.