Το αρνάκι μπορούμε να το μαγειρέψουμε με πολλούς τρόπους. Στο Κτήμα Πιθάρι όμως ο Chef Σάκης Mπαλασκάκης μας το προτείνει γεμιστό…
Τα υλικά μας:
Σπανάκι
Σέσκουλο
Δεντρολίβανο
Μάραθος
Τυρί φέτα
Πατάτες
Ρίγανη
Ζωμός Αρνιού
Πάπρικα
Δυόσμος
Αλεύρι
Σκόρδο
Γραβιέρα
Αρνί μπούτι
Σωτάρουμε με λάδι στο τηγάνι το σκόρδο και αμέσως προσθέτουμε τα σπανάκια και τα σέσκουλα και σβήνουμε με λευκό κρασί. Ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε μάραθο, αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτουμε στο αρνίσιο μπούτι αφού το ανοίξουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και την γέμιση από το τηγάνι. Από πάνω τοποθετούμε μια φέτα γραβιέρα και τυλίγουμε το αρνί. Το δένουμε με σπάγκο για να μην ανοίξει.
Σκαλώνουμε πάνω στον σπάγκο κομμάτια δενδρολίβανο και τοποθετούμε το αρνί μεσα σε ένα ταψί μαζί με τις πατάτες.
Προσθέτουμε παντού αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και λάδι. Σκεπάζουμε με λαδόκολα το κρέας και με αλουμινόχαρτο το ταψί και ψήνουμε στον φούρνο για 2 ώρες στους 155 βαθμούς.
Για την σάλτσα
Σωτάρουμε με λάδι στο τηγάνι το σκόρδο ψιλοκομμένο, προσθέτουμε 3 κουταλιές αλεύρι και ανακατεύουμε, κατόπιν προσθέτουμε λίγο ζουμί μέσα από το ταψί που ψήθηκε το αρνί και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε, τον δυόσμο και την φέτα, πιπέρι και μόλις λιώσει η φέτα η σάλτσα είναι έτοιμη.
Καλή σας όρεξή και καλή σας επιτυχία.