Ένα υπέροχο πιάτο από την Ελένη Μαυροπούλου και το εστιατόριο Λευτέρης στα Γιαννιτσά.. Σας την προτείνουμε ανεπιφύλακτα.
Τα υλικά μας:
Πλιγούρι
Ζωμός κρέατος
Σπαράγγια και ντοματίνια
Κόκκινο κρασί
Ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο
Φέτα
Ρίγανη
Λιαστή ντομάτα
Σκόρδο γκρανουλέ
Αρνάκι μπούτι χωρίς κόκαλο
Εκτέλεση:
Με ένα μαχαίρι ανοίγουμε τα χοντρά σημεία από το μπούτι για να ισιώσει να γίνει πιο πλατύ και να μπορέσουμε να το γεμίσουμε. Αλατοπιπερώνουμε και από τις δυο πλευρές πρώτα από την έξω και μετά από την μέσα.
Ρίχνουμε το σκόρδο γκρανουλέ τοποθετούμε την φέτα τριμένη στις 2 άκρες, την λιαστή ντομάτα πάνω στο τυρί, ρίγανη αλάτι και το τυλίγουμε δένοντάς το με έναν σπάγκο καλά για να μην φύγουν τα υλικά κατά την διάρκεια του ψησίματος.
Δεμένο όπως είναι το σωτάρουμε σε ελαιόλαδο πρώτα από την κάτω πλευρά και αφού κάνει μια κόκκινη κρούστα το γυρνάμε και από την άλλη πλευρά και το σβήνουμε με κόκκινο κρασί.
Με μια τσιμπίδα το τοποθετούμε προσεκτικά μέσα σε ένα ταψί, το περιχύνουμε με το ζουμάκι του και το αφήνουμε στον φούρνο να ψηθεί περίπου 2 ώρες στους 160μ-170 βαθμούς. Για την γαρνιτούρα ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι τον ζωμό κρέατος και το αφήνουμε να πάρει βράση. Μόλις βράσει ρίχνουμε το πλιγούρι .
Σε 5 λεπτά περίπου το πλιγούρι είναι έτοιμο χυλωμένο. Σωτάρουμε τα λαχανικά σε ελαιόλαδο πρώτα τα ντοματίνια ολόκληρα να μαλακώσουν , τα αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε μια πρέζα ζάχαρη και στην συνέχεια ρίχνουμε τα σπαράγγια και αυτά για 2 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Σερβίρουμε στο πιάτο πρώτα με πλιγούρι, τα σπαράγγια, 3 φέτες από το ψητό γεμιστό αρνάκι και τελειώνουμε με τα ντοματίνια πασπαλίζωντας από πάνω λίγη ρίγανη.
Καλή σας όρεξή και καλή σας επιτυχία.