Αρνάκι λαδορίγανη στο φούρνο

Το αρνάκι τρώγεται όλες τις εποχές του χρόνου αλλά όταν το γεύεσαι στον Ταξιάρχη τις Χαλκιδικής βλέποντας ένα καταπράσινο τοπίο, οι γεύσεις «αλλάζουν»…

Τα υλικά μας:

 

1 αρνίσιο μπούτι

Μουστάρδα

Χοντρό αλάτι

Μαύρο πιπέρι

Στυμμένο λεμόνι

Λίγο νερό

Σκόρδο

Ρίγανη

Ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση:

 

Αλοίφουμε το αρνάκι με μουστάρδα, πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι, πολτοποιημένο σκόρδο και τοποθετούμε φέτες σκόρδου στις εγκοπές του κρέατος.

Πασπαλίζουμε με μαύρο πιπέρι και αρκετή ρίγανη και το τοποθετούμε σε ένα ταψί.

Πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού.

Προσθέτουμε μισό λίτρο νερό και το ψήνουμε στους 160 βαθμούς περίπου μια ώρα σκεπασμένο και το γυρνάμε και από τις δύο πλευρές για να ψηθεί καλά.

Σερβίρουμε με πατάτες λεμονάτες πασπαλισμένο με ρίγανη.

 

 

 

Καλή σας όρεξή και καλή σας επιτυχία.

 

ΚΑΤΆΣΤΗΜΑΣυγκρότημα ορεινού τουρισμού Απολυμένη Πέτρα ,Ταξιάρχης,Χαλκιδική, 23710 94094

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.