Aπό τον chef του ξενοδοχείου “Varos Village” κ.Τάκη Σωτηρόπουλο.
Υλικά:
Αρνίσιο καρέ (παϊδάκια)
4-5 πατάτες baby βρασμένες με την φλούδα για τον γαρνίρισμα
1 ποτηράκι λευκό κρασί
Για τον γλυκό πουρέ καρότου:
1 καρότο ψιλοκομμένο
1 πατάτα
2-3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Ζωμό κότας αραιωμένος σε νερό
1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα εβαπορέ
1 φλυτζάνι του τσαγιού γάλα ζαχαρούχο
1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι
Αλάτι
Πιπέρι
Για την μαρινάδα του αρνιού:
Αλάτι
Πιπέρι
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κουταλιά της σούπας σταφίδες ψιλοκομμένες
Ξήρους καρπούς (περασμένους στο μπλέντερ για την κρούστα)
Σκόρδο
Ελαιόλαδο
Για τη μους παντζαριού:
2 παντζάρια βρασμένα
Γιαούρτι στραγγιστό
Σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1,5 κουταλιά της σούπας λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι
Σε ένα μπολ ετοιμάζουμε την μαρινάδα προσθέτοντας μαϊντανό, σκόρδο, ελαιόλαδο, σταφίδες, αλάτι και πιπέρι.
Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το τοποθετούμε στη μαρινάδα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε και το μείγμα από ξηρούς καρπούς.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και τηγανίζουμε το αρνάκι.
Όταν κοντεύει σβήνουμε με το κρασί
Λιώνουμε τα βρασμένα παντζάρια στο μίξερ και στη συνέχεια προσθέτουμε γιαούρτι, σκόρδο, ελαιόλαδο,λεμόνι, αλάτι και πιπέρι.
Κόβουμε την πατάτα σε μικρά κυβάκια και το καρότο σε μεγάλα.
Λιώνουμε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα και στη συνέχεια προσθέτουμε την πατάτα και το καρότο και σωτάρουμε για δέκα λεπτά.
Έπειτα ρίχνουμε τον ζωμό κότας και αφήνουμε να βράσει για 5-7 λεπτά.
Στη συνέχεια θα προσθέσουμε το ζαχαρούχο και το εβαπορέ και αφήνουμε για 2-3 λεπτά ακόμα.
Αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς και δένουμε με το γιαούρτι.
Τέλος λιώνουμε τον πουρέ με ένα μίξερ χειρός.
Σερβίρουμε το καρέ με τον πουρέ καρότου, τη μους παντζαριού και τις πατάτες.
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση!