Θα αναρωτιέστε γιατί έχει αυτό το όνομα η συγκεκριμένη συνταγή. Η Βασίλω είναι μια πολύ καλή μαγείρισσα από το Βογάτσικο της Καστοριάς η οποία και είναι η μητέρα του ιδιοκτήτη το «Τσιπουράδικο του Θωμά»…
Τα υλικά μας:
3 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
3 βανίλιες στικ
1 κούπα σπορέλαιο
Ξύσμα από 4 πορτοκάλια
6 κούπες ζάχαρη
10 κούπες νερό
2 κούπες χυμό πορτοκάλι
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό να ζεσταίνεται και προσθέτουμε την ζάχαρη, το σπορέλαιο, το ξύσμα από πορτοκάλι και τον χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα.
Όταν αρχίσει να βράζει προσθέτουμε το σιμιγδάλι σιγά σιγά και ανακατεύουμε γρήγορα για να μην σβολιάσει.
Προσθέτουμε την βανίλια και αφού αρχίσει και δένει συνεχίζουμε να ανακατεύουμε σιγά και σταθερά έως να κοχλάσει και να γίνει χυλός.
Από την κατσαρόλα το αδειάζουμε σε ένα ταψί και το πασπαλίζουμε με κανέλα.
Ο χαλβάς μας είναι έτοιμος
Καλή σας όρεξή και καλή σας επιτυχία.