Φιλέτο Μόσχου

Ένα πολύ ωραίο κυρίως πιάτο μας ετοίμασε ο Σάκης στην Ελιά στο οποίο και χρησιμοποίησε φιλέτο από μοσχαράκι 12 μηνών της Φάρμας Πολιτίκου, μια εκ των μεγαλυτέρων στην χώρα μας, η οποία βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή της Βέροιας και φυσικά αυτό που την χαρακτηρίζει είναι ο βιολογικός τρόπος διατροφής των ζώων που φιλοξενεί…

 

Τα υλικά μας:

Τρυφερό φιλέτο Πολιτίκου (Αναζητήστε το σε επιλεγμένα κρεοπωλεία)
Φρέσκια ροκα
Καρότα
Πιπεριές
Ντοματίνια
Μανιτάρια Σαμπινιόν
Ελαιόλαδο
Αλάτι και Πιπέρι

Καταρχήν θα πρέπει να σκουπίσετε λίγο το φιλέτο με λίγο χαρτί και να βάλετε και λίγο πιπέρι
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και περιμένουμε λίγο να κάψει.
Ρίχνουμε το φιλέτο μέσα για να σωταριστεί ωστόσο έχουμε το νου μας και το γυρίζουμε συχνά και από τις τέσσερις όψεις.
Σε περίπου 10 λεπτά θα είναι έτοιμο ανάλογα και με το πώς το προτιμά ο καθένας.
Κόβουμε εντωμεταξύ τα λαχανικά μας.

Τα καρότα μπορείτε αφού τα καθαρίσετε να τα κόψετε με την βοήθεια ενός εργαλείου που ξεφλουδίζει για να είναι λεπτά και μακριά. Τα μανιτάρια τα κόβουμε στα τέσσερα.
Τις πιπεριές επίσης τις κόβουμε και αυτές σε μακρόστενα κομμάτια.

Μόλις γίνει το κρέας το αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί σε ένα πιάτο στο οποίο έχουμε βάλει από πριν λίγο χαρτί. Πετάμε το λάδι από το τηγάνι κρατάμε όμως τους χυμούς του κρέατος το οποίο έχει ξεροψηθεί.

Ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια για να σωταριστούν χωρίς αλάτι.
Μετά από λίγο ρίχνουμε και τα καρότα όχι όλα όμως, πρέπει να κρατήσετε μια μικρή ποσότητα για γαρνιτούρα στο πιάτο.

Εντωμεταξύ παίρνουμε το μπολ με την ρόκα και ρίχνουμε μέσα το υπόλοιπο καρότο και τις πιπεριές και από πάνω περιχύνουμε την βινεγκρέτ. Ανακατεύουμε.
Βγάζουμε και τα μανιτάρια με τα καρότα από την φωτιά και τα αλατίζουμε.

Τώρα μπορούμε να στήσουμε το πιάτο μας.

Βάζουμε σε σειρά τα λαχανικά μας και το κρέας στην άκρη. Επάνω στο κρέας στολίζουμε με λίγη ρόκα πιπεριά και καρότο.

Είναι σημαντικό τα λαχανικά σας να είναι φρέσκα και το φιλέτο τρυφερό, από μικρό ζώο ελευθέρας βοσκής, όπως είναι αυτά της Φάρμας Πολιτίκου

Ένα γκουρμέ πιάτο για όλους εσάς από τον Σάκη Καλλίοτζη και την «Ελιά»

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση.

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ: ΕΛΙΑ ΒΕΡΟΙΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.