Μοναδικό Ισλί από την κυρία Αγγελική Ιωάνογλου στην Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας.
Τα υλικά μας:
Καρύδι(τριμμένο)
Ζάχαρη
Γαρίφαλο (κέρατο και τριμμένο)
Σόδα(μαγειρική)
Μπέϊκιν
1 μεγάλο ποτήρι νερό
1 μικρό ποτήρι ούζο
1\2 ποτήρι πορτοκαλάδα
Ελαιόλαδο
Αλεύρι
Σε μια μπασίνα ρίχνουμε το ελαιόλαδο,τη ζάχαρη και την πορτοκαλάδα και ανακατεύουμε καλά με το χέρι μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό,τη σόδα το μπέϊκιν και μόλις ομογενοποιηθούν ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι.
Σε ένα μπολ βάζουμε το τριμμένο καρύδι,την κανέλα,το τριμμένο γαρίφαλο,το ούζο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Παίρνουμε μια ποσότητα από τη ζύμη,την πλάθουμε και την ανοίγουμε σε στρόγγυλο σχήμα με το χέρι,γεμίζουμε με το μείγμα
(2 κουταλάκια του γλυκού περίπου) και το πιέζουμε απαλά στο ειδικό φορμάκι.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη μας.
Αφού τα τοποθετήσουμε στο ταψί καρφώνουμε στο κέντρο τους τα γαρίφαλα(κέρατο) και τα ψήνουμε για μισή ώρα.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το νερό και τη ζάχαρη και αφού το σιρόπι βράσει για 5 λεπτά,ρίχνουμε ένα ένα τα ισλί
για λίγα δευτερόλεπτα.
Καλή σας όρεξή και καλή σας επιτυχία.