Η Κα Πασχαλιώ στην Καβάλα μας έμαθε ότι το απλό δεν σημαίνει ότι δεν είναι και γευστικό.Ένα πολύ νόστιμο πιάτο, εύκολο στην παραγωγή του και με απλά υλικά.
Τα υλικά μας:
Καλαμάρι
Τυρί φέτα
Κόκκινη και πράσινη πιπεριά
Μαϊντανός
Ελαιόλαδο
Μαύρο πιπέρι χοντρό
Λαδολέμονο
Αφού έχουμε καθαρίσει καλά το καλαμάρι μας περνούμε τις πιπεριές και τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Το ίδιο κάνουμε με την φέτα και τον μαϊντανό. Τα βάζουμε σε ένα μπολάκι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε.
Στην συνέχεια ανοίγουμε το καλαμάρι και βάζουμε μέσα με ένα κουτάλι η το χέρι μας τα υλικά μας . Τα πιέζουμε για να πάνε μέχρι κάτω. Κατόπιν παίρνουμε ένα μικρό ξυλάκι(καλαμάκι από σουβλάκι) και κλείνουμε από πάνω το καλαμάρι σαν βελόνα για να μην φύγει η γέμιση από το καλαμάρι. Το ψήνουμε οπωσδήποτε στα κάρβουνα για λίγη ώρα μέχρι να ροδίσει.
Το βάζουμε σε ένα μεγάλο πιάτο και γαρνίρουμε με μαυρο χοντρό πιπέρι και περιχύνουμε και το λαδολέμονο. Απλή συνταγή αλλά θα πρέπει να την δοκιμάσετε. Επαναλαμβάνουμε ότι το καλαμαράκι πρέπει να είναι φρέσκο.
Μπορείτε να το συνδυάσετε με ρύζι.
Καλή σας επιτυχία από την Κα Πασχαλιώ αλλά και από εμάς βεβαίως.
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ: ΤΑΒΕΡΝΑ ΣΑΒΒΑΣ,ΚΑΒΑΛΑ