Κατσικάκι με κρεμμυδάκι & ρύζι

Οι γυναίκες στο Νικομηδινό της Θεσσαλονίκης το αποκαλούν και «Πασχαλιάτικο» και είναι μια ακόμη παραδοσιακή χωριάτικη συνταγή… Από την Αναστασία Κιοσέ

Τα υλικά μας:

 

Ρύζι καρολίνα

Κατσικάκι (μπούτι)

Αλάτι

Κρεμμύδι φρέσκο

Δυόσμος

Ελαιόλαδο

Πιπέρι

Βούτυρο

Ντοματοπελτές

Λίγο νερό

 

Καταρχήν πρέπει να καθαρίσουμε και να κόψουμε το φρέσκο κρεμμύδι το οποίο πρέπει να είναι αρκετό…

Μια μικρή λεκανίτσα θα πρέπει να την γεμίσουμε… Στην συνέχεια το απλώνουμε σε ένα βαθύ ταψί.

Προσθέτουμε λίγο δυόσμο, 2 πρέζες αλάτι και πιπέρι, το ρύζι μας περίπου 3 κούπες, λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κατσικάκι μας το οποίο το έχουμε κόψει σε μέτρια κομμάτια, λίγο ντοματοπέλτέ επάνω στο κατσικάκι όπως και το βούτυρο και μισό ποτήρι νερό…

Στο φούρνο το αφήνουμε για περίπου 60 λεπτά στους 180 βαθμούς…

Προσοχή στο ψήσιμο μπορεί να χρειαστεί και λίγο νεράκι…

Σερβίρεται σε ρηχό πιάτο

 

 

Καλή σας όρεξή και καλή σας επιτυχία.

 

ΚΑΤΆΣΤΗΜΑ: Νικομιδηνό της Θεσσαλονίκης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.