Κρέμα γιαουρτιού

Δροσερό γλυκό με εύκολα υλικά από το εστιατόριο ο «Λευτέρης» και την Ελένη Μαυροπούλου στα Γιαννιτσά της Πέλλας

Τα υλικά μας:

 

Σύκο

Καρύδι

Νερό

2 φύλλα ζελατίνα

Γιαούρτι

Ζάχαρη

Γάλα

Κρέμα γάλακτος

Βανίλια

 

 

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε μισό κιλό κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το γάλα 300 ml, την ζάχαρη 2 κουταλιές της σούπας και ανακατεύουμε.

Το αφήνουμε 2-3 λεπτά να πάρει βράση σε χαμηλή φωτιά και το σβήνουμε. Μουλιάζουμε την ζελατίνα στο νερό να μαλακώσει την στραγγίζουμε καλά και την ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα.

Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε 20 λεπτά να κρυώσει. Αφού κρυώσει προσθέτουμε το γιαούρτι και την βανίλια και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Σερβίρουμε σε μεγάλο ποτήρι και το αφήνουμε 6 ώρες στο ψυγείο για να πυκτώσει η κρέμα.

Αφού πυκτώσει η κρέμα προσθέτουμε στο ποτήρι τα πουράκια, το σύκο γλυκό, και πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι.

 

Καλή σας όρεξή και καλή σας επιτυχία.

 

ΚΑΤΆΣΤΗΜΑ:Εστιατόριο «Ο ΛΕΥΤΕΡΗΣ» Τραπεζούντος 18 Γιαννιτσά Τηλ:2382083502

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.