Λουκουμάδες με μέλι

Δημοφιλέστατο έδεσμα οι λουκουμάδες οι οποίοι τρώγονται όλους τους μήνες του χρόνου και μάλιστα συνδυάζονται πολύ ωραία και με παγωτό… Οι συγκεκριμένη συνταγή από το εστιατόριο «Γράπα και Μεζές» στην Καλαμαριά

Τα υλικά μας:

 

Μέλι

Μαγιά

Ηλιέλαιο

Αλεύρι

Ζάχαρη

Νερό

Κανέλα

 

 

 

Βάζουμε σε μία λεκάνη λίγο νερό περίπου μια κανάτα το οποίο πρέπει να είναι χλιαρό. Προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη , ένα φακελάκι μαγιά και δυο κουταλιές της σούπας μέλι. Χτυπάμε καλά το μείγμα με το σύρμα.

Στην συνέχεια ρίχνουμε και το αλεύρι περίπου 500 με 700γρ. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Το αφήνουμε για 30 λεπτά να φουσκώσει….

Στην συνέχεια σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε αρκετό ηλιέλαιο και το βάζουμε στην φωτιά για περίπου 10 λεπτά. Με ένα κουτάλι της σούπας και αφού το βουτήξουμε πρώτα σε ένα ποτήρι με νερό περνούμε μια ποσότητα που αντιστοιχεί σε ένα κουταλάκι του γλυκού από το μείγμα και το βουτάμε μέσα στην κατσαρόλα με το ηλιέλαιο…

Συνεχίζουμε μέχρι να καλυφτεί η επιφάνεια της κατσαρολας. Ανακατεύουμε ανα διαστήματα που για να μην κολλήσουν μεταξύ τους… Μετά από λίγα λεπτά 4-5 περίπου βγάζουμε τους λουκουμάδες από την φωτιά και τους αφήνουμε σε ένα πιάτο στο οποίο προσθέσαμε χαρτί κουζίνας ώστε να απορροφήσει τα περιττά λίπη.

Μετά από λίγο σερβίρουμε σε ένα ρηχό πιάτο ενώ μπορούμε να προσθέσουμε λίγο μέλι και κανέλα…

Ταιριάζουν πολύ ωραία και με συνοδεία παγωτού…

 

 

Καλή σας όρεξή και καλή σας επιτυχία.

 

ΚΑΤΆΣΤΗΜΑ: ‘Εστιατόριο «Γράπα και Μεζές» Μαρίας Κάλλας 29, Καλαμαριά 2310417706

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.