Μαγειρίτσα Θαλασσινών

Ο Στέλιος στην Άφυτο μας έφτιαξε μια πολύ ωραία Μαγειρίτσα Θαλασσινών. Πάμε να δούμε τα υλικά μας αλλά και την εκτέλεση για περίπου 3-4 άτομα.

 

 

Τα υλικά μας:

Μπορείτε να βάλετε ότι θαλασσινό θέλετε εσείς. Εμείς επιλέξαμε:

10 μύδια με κέλυφος
10-15 μύδια χωρίς κέλυφος
Δυο τρία μικρά καλαμαράκια κομμένα σε μικρά κομμάτια
Ένα χταποδάκι επίσης σε μικρά κομμάτια
7-8 γαρίδες με το κέλυφος
Ένα κρεμμύδι ξερό και ένα φρέσκο
Άνηθος και μαϊντανός
Δυόσμος
Ελαιόλαδο(για το τσιγάρισμα)
Ένα κουταλάκι του γλυκού αλεύρι
1 1/2 κούπες ρύζι
Ένα αυγό
Και λίγο λεμόνι

Βάζουμε μια κατσαρόλα στην φωτιά και λίγο ελαιόλαδο για να κάψει.
Κόβουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε να τσιγαριστεί. Κατόπιν ρίχνουμε μέσα και λίγο αλεύρι(μια κουταλιά του γλυκού ανακατεύοντας για να μην κολλήσει).
Στη συνέχεια ρίχνουμε ένα ένα τα θαλασσινά μας, μαζί με το φρέσκο κρεμμυδάκι.

Τα καλαμαράκια, το χταπόδι, τις γαρίδες, τα μύδια χωρίς το κέλυφος (τα μύδια με το κέλυφος τα ρίχνουμε λίγο αργότερα). Προσθέτουμε και λίγο νεράκι πάντα όμως ανακατεύοντας συνεχώς.

Μόλις αρχίζει και βράζει βάζουμε το ρύζι μας αλάτι και πιπέρι. Εάν εντωμεταξύ χρειαστεί νερό προσθέτουμε λίγο.
Κατόπιν βγάζουμε λίγο ζωμό από το μείγμα σε ένα μπολ(7-8 κουταλιές της σούπας) για να φτιάξουμε το αυγολέμονο κατεβάζοντας συγχρόνως την θερμοκρασία της φωτιάς.

Παίρνουμε ένα μεγαλύτερο μπολ και ρίχνουμε μέσα το ασπράδι από ένα αυγό και το χτυπάμε για να γίνει μαρέγκα. Μόλις ομογενοποιηθεί προσθέτουμε λίγο λεμόνι αλλά και τον κρόκο του αυγού μαζί με τον ζωμό από το μείγμα μας. Ανακατεύουμε.

Ταυτόχρονα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα μαϊντανό, άνηθο, δυόσμο, τα μύδια με το κέλυφος και τα αφήνουμε ακόμη λίγο να βράσουν . Αυτό που αργεί να βράσει λιγάκι είναι το ρύζι.

Στη συνέχεια για να μπορέσουμε να ρίξουμε μέσα το αυγολέμονο και να μη μας κόψει από την διαφορά θερμοκρασίας με την κατσαρόλα, παίρνουμε με μια κουτάλα λίγο ζωμό (από την κατσαρόλα) και το ρίχνουμε στο μπολ ανακατεύοντας για να «συνηθίσει» στην θερμοκρασία..

Τέλος ρίχνουμε και το αυγολέμονο μέσα στην κατσαρόλα.
Η Μαγειρίτσα θαλασσινών είναι έτοιμη.

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.