Μακάλο με Λουκάνικα Καστοριάς

Η δεύτερη συνταγή που μας έφτιαξε η Κα Ευθαλία στο «Αθήρι» στην Καστοριά είναι πάλι τοπική, της περιοχής και είναι το «Μακάλο με Λουκάνικα Καστοριάς»

Τα υλικά μας:

 

Δυο λουκάνικα Καστοριάς(Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις αρεσκείας σας, όμως δεν θα πρέπει να είναι πολύ πικάντικα)

2,5 κουταλιές αλεύρι

Μια κουταλιά κόκκινη πιπέρι

Λίγο μαύρο πιπέρι

Αποξηραμένη ντομάτα

Σκόρδο

Αλάτι Ιμαλάιων

Ελαιόλαδο

Ρίγανη

Μαϊντανό

 

Καταρχήν θα πρέπει να σοτάρουμε τα λουκάνικα τα οποία τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια όπως τις φωτογραφίας.

Λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τα βάζουμε μέσα. Τα γυρνάμε για να τσιγαρισθούνε και από τις δυο μεριές.

Μετά από λίγο είναι έτοιμα και τα αφήνουμε στην άκρη. Στο ίδιο τηγάνι και με στο ίδιο λάδι προσθέτουμε το αλεύρι μας 2,1/2 κουταλιές της σούπας είναι αρκετές.

Το ανακατεύουμε καλά για να γίνει χυλός. Στην συνέχεια προσθέτουμε λίγο σκορδάκι και μισό ποτήρι νερό ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνουμε μισό κουταλάκι αλάτι Ιμαλάϊων, κόκκινο πιπέρι, ρίγανη και ξαναπροσθέτουμε ακόμη λίγο νερό, μισό ποτήρι είναι καλά. Στην συνέχεια προσθέτουμε και την αποξηραμένη ντομάτα, ένα κουταλάκι του γλυκού.

Ανακατεύουμε και προσθέτουμε ακόμη λίγο νερό (μισό ποτήρι). Τέλος ρίχνουμε και λίγο από το χοντρό πιπέρι. Το μείγμα μας είναι ένας ομοιόμορφος χυλός πλέον και είναι έτοιμος να τον ρίξουμε σε μια πιατέλα.

Εάν είναι πολύ παχύς αραιώνετε με ακόμη λίγο νερό. Το ρίχνουμε να πάει σε όλη την πιατέλα με προσοχή γιατί καίει. Στην συνέχεια παίρνουμε ένα ένα τα λουκάνικα και τα βάζουμε μέσα στο χυλό. Γαρνίρουμε με λίγο φρέσκο μαϊντανό Είναι έτοιμο.

Όπως μας λέει η Κα Ευθαλία πολλοί το παραγγέλνουν σαν ορεκτικό αλλά αρκετοί και σαν κυρίως πιάτο.

Είναι ανάλογα το τι προτιμάει ο καθένας.

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση

 

ΚΑΤΆΣΤΗΜΑ:ΑΘΗΡΙ” ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.