Μανιτάρια αχνιστά με Φέτα

Ένα πολύ γρήγορο ορεκτικό από τον Chef Αριστομένη Δήμου στο κτήμα Αγιονέρι του Πολυγύρου, για όλους εσάς που θέλετε κάτι απλό αλλά και νόστιμο..

Τα υλικά μας:

 

500 γρ μανιτάρια

100 γρ τυρί φέτα

Αλάτι

Πιπέρι

Μαϊντανό

1 σκελίδα σκόρδο

Ελαιόλαδο

Ξεκινάμε με την συνήθη διαδικασία βάζοντας λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι μας. Ο Άρης χρησιμοποίει ελαιόλαδο από την Χαλκιδική έξτρα παρθένο. Στην συνέχεια παίρνουμε τα μανιτάρια και τα σπάμε σε κομμάτια με τα χέρια μας αι όχι με το μαχαίρι.

Αυτό όπως μας λέει και ο Άρης το κάνουμε για να κρατήσουν τα υγρά τους αλλά να μην φαίνονται και σαν κονσέρβα στο πιάτο μας .Κατόπιν ρίχνουμε και το σκόρδο το οποίο το πιέζουμε με τα χέρια μας και το σπάμε στην μέση για να βγάλει κατευθείαν τα αρώματά του. Για όποιον φυσικά δεν θέλει να καταναλώσει τις σκελίδες μπορεί απλά να το αφαιρέσει αργότερα από το πιάτο του.

Ρίχνουμε και λίγο πιπέρι για να σωταριστεί από την αρχή ώστε να δώσει και αυτό περισσότερη ένταση στο άρωμα του. Μόλις πάρουν χρώμα τα μανιτάρια μας, ρίχνουμε μέσα την φέτα την οποία και τρίβουμε πάνω από το τηγάνι τον μαϊντανό και λίγο αλάτι.

Τα αφήνουμε για λίγο και στην συνέχεια τα σερβίρουμε σε ένα μεγάλο πιάτο.

Μπορείτε να το συνοδέψετε με τσίπουρο, ούζο και γιατί όχι και κρασάκι.

 

Καλή σας επιτυχία από τον Αριστομένη και φυσικά από εμάς.

 

ΚΑΤΆΣΤΗΜΑ:Κτήμα Αγιονέρι, Πολύγυρος Χαλκιδικής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.