Μελιτζάνα Σαγανάκι

Εαν θέλετε να πιείτε τσίπουρο η ούζο και αναζητάτε ενα μεζέ, αυτός ειναι μία πολύ καλή επιλογή.

Τα υλικά μας:

 

Κρεμμύδι

Φέτα τριμμένη

Κεφαλοτύρι τριμμένο

Μελιτζάνα

Ελαιόλαδο

Κανελόξυλο

Μπαχάρι

Γαρύφαλλο

Αλάτι & πιπέρι

Τοματοπελτές

Σκόρδο

 

Ξεκινάμε κόβοντας το κρεμμυδάκι για να το σωτάρουμε και να ετοιμάσουμε τη σάλτσα.

Προσθέτουμε τον τοματοπελτέ με το σκόρδο και έπειτα το αλάτι, το πιπέρι, λίγο γαρύφαλλο και λίγο μπαχάρι ίσα-ίσα για τη μυρωδιά.

Ενώ βράζει η σάλτσα ρίχνουμε μέσα και το κανελόξυλο.

Κόβουμε τη μελιτζάνα σε χοντρά κομμάτια κύβους για να θωρακιστούν τα αρώματα της. Την τηγανίζουμε σκέτη με το λαδάκι. Όταν είναι έτοιμη τη βάζουμε στην πιατέλα μας και ρίχνουμε λίγη από τη σάλτσα που κάναμε σε όλη την επιφάνεια της μελιτζάνας.

Επόμενο βήμα μας είναι να προσθέσουμε την τριμμένη φέτα μας και λιώσουμε το κεφαλοτύρι στο τηγάνι που κάναμε τη μελιτζάνα. Χωρίς να προσθέσουμε έξτρα λάδι. Σε ένα λεπτάκι το κεφαλοτύρι λιώνει και το ρίχνουμε πάνω από την τριμμένη φέτα.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη.

 

ΚΑΤΆΣΤΗΜΑ:”ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΠΙΕΣ” ΔΡΑΜΑ
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.