Τέτοια γλυκά δεν τα συναντάμε συχνά και το σίγουρο είναι ότι ο Τάσος Ιακωβίδης από το εστιατόριο “Απ Αλλού” στην Βεροια εχει βάλει όλη του την τέχνη και το μεράκι για να έχουμε αυτό το πολύ όμορφο αποτέλεσμα
Τα υλικά μας:
Χυμός ροδιού
Μήλα
Ζάχαρη
Σαντιγί και Κρέμα για το σερβίρισμα
Καθαρίζουμε τα μήλα γύρω γύρω την φλούδα και βγάζουμε και τον σπόρο από το κέντρο.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τον χυμό ροδιού με την ζάχαρη( στο μισό λίτρο 350 γρ ζάχαρη) και τα μήλα και σιγοβράζουμε για περίπου 20 λεπτά ανάλογα πόσο μεγάλα είναι τα μήλα.
Τα μήλα σιγά σιγά ροδίζουν όσο τα γυρνάμε.
Σε 20 λεπτά γίνονται κόκκινα εντελώς σαν ρόδια και μαλακά.
Σερβίρουμε με κρέμ πατισιέρ και σαντιγί και πασπαλίζουμε με το πηχτό ζουμάκι που έχει μείνει στην κατσαρόλα για ντεκόρ.
Καλή σας όρεξή και καλή σας επιτυχία.
ΚΑΤΆΣΤΗΜΑ:Εστιατόριο –«Απ’ Άλλού» Πατρ. Ιωακείμ 5, Πίσω από την Μητρόπολη, Βέροια, Ημαθίας, Τηλ:2331020199