Μια συνταγή για Μηλόπιτα, την οποία και μας παρουσίασε η Κα Καπετανίδου Αθηνά με καταγωγή την Μεσοποταμία Καστοριάς….
Τα υλικά μας:
Μήλα
Αλεύρι
Μπεϊκην
Βανίλια
Ζάχαρη
Κανέλα
Βούτυρο
3 αυγά
1 ποτήρι γάλα
Λίγο λικέρ
Ξεκινάμε βάζοντας την ζάχαρη σε μια λεκάνη (περίπου 2 κούπες) μαζί με 1 ποτήρι γάλα και το χτυπάμε για λίγο με ένα μίξερ χειρός. Προσθέτουμε στην συνέχεια τρία αυγά και λίγο βούτυρο, ξαναχτυπάμε.
Κατόπιν ρίχνουμε ενώ χτυπάμε, το μπέικιν, την βανίλια και το αλεύρι σιγά σιγά όμως να μην μας σβολίαση.. Αλεύρι θα χρειαστούμε μια μικρή πιατέλα περίπου 5 κούπες. Το μείγμα πρέπει να ομογενοποιηθεί.
Παίρνουμε ένα ταψί και το βουτυρώνουμε καλά και ρίχνουμε μια κουταλιά της σούπας αλεύρι και το απλώνουμε να πάει παντού…
Στην συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα και επίσης το απλώνουμε σε όλο το ταψί. Καθαρίζουμε τα μήλα μας. Θα χρειαστούμε 5 μεγάλα μήλα. Τα κόβουμε σε κομμάτια και τα τοποθετούμε σε μια λεκάνη.
Προσθέτουμε λίγο κανέλα, λίγο ζάχαρη και λίγο λικέρ. Ανακατεύουμε καλά.
Τέλος τα τοποθετούμε στο ταψί επάνω στο μείγμα με τρόπο από το κέντρο και προς τα έξω για να σχηματίσουμε ένα τριαντάφυλλο.
Το βάζουμε στο φούρνο για 65 λεπτά περίπου στους 170 βαθμούς.
Όταν ετοιμαστεί μπορούμε να προσθέσουμε προαιρετικά και λίγο μαρμελάδα ή άχνη…
Καλή σας όρεξή και καλή σας επιτυχία.
ΚΑΤΆΣΤΗΜΑ: Νικομιδηνό της Θεσσαλονίκης