Μοσχαράκι ριγανάτο με μανιτάρια

Μια γιορτινή συνταγή, άκρως μεσογειακή από το ορεινό συγκρότημα τουρισμού «Απολυμένη Πέτρα» στον Ταξιάρχη της Χαλκιδικής

Τα υλικά μας:

 

1 κιλό σπάλα μοσχάρι

Ελαιόλαδο

Ρίγανη

Φύλλα δάφνης

Μέλι

Μουστάρδα

Αλάτι , μαύρο πιπέρι

Δυόσμος

Πιπέρι σε κόκκους

Κρεμμύδι ξερό

1 ποτήρι λευκό κρασί

1 μπωλ μανιτάρια (τηγανισμένα)

Σκόρδο

Ζάχαρη

 

 

Εκτέλεση:

 

Σε μια βαθιά κατσαρόλα σωτάρουμε με ελαιόλαδο το κρεμμύδι ψιλοκομμένο . Προσθέτουμε ψιλοκομμένο και το σκόρδο και συνεχίζουμε με το κρέας. Σβήνουμε με το κρασί.

Προσθέτουμε στη συνέχεια το νερό, μια κουταλιά ζάχαρη, 2-3 φύλλα δάφνης, μαύρο πιπέρι σε κόκκους και το αφήνουμε να πάρει μια βράση για περίπου 60 λεπτά.

Βάζουμε 1 κοφτή κουταλιά σούπας χοντρό αλάτι, προσθέτουμε μισό κουταλάκι γλυκού δυόσμο και μαύρο πιπέρι .

Βάζουμε τα μισά μανιτάρια στο φαγητό και τα άλλα μισά στο μπλέντερ με 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα, προσθέτουμε μια κουταλιά μέλι και λίγο ζωμό από την σούπα, το πολτοποιούμε και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Τ

έλος ρίχνουμε και την ρίγανη.

Σερβίρουμε με ρυζάκι ή πατάτες.

 

 

 

Καλή σας όρεξή και καλή σας επιτυχία.

 

ΚΑΤΆΣΤΗΜΑΣυγκρότημα ορεινού τουρισμού Απολυμένη Πέτρα ,Ταξιάρχης,Χαλκιδική, 23710 94094

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.