Μια γιορτινή συνταγή, άκρως μεσογειακή από το ορεινό συγκρότημα τουρισμού «Απολυμένη Πέτρα» στον Ταξιάρχη της Χαλκιδικής
Τα υλικά μας:
1 κιλό σπάλα μοσχάρι
Ελαιόλαδο
Ρίγανη
Φύλλα δάφνης
Μέλι
Μουστάρδα
Αλάτι , μαύρο πιπέρι
Δυόσμος
Πιπέρι σε κόκκους
Κρεμμύδι ξερό
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 μπωλ μανιτάρια (τηγανισμένα)
Σκόρδο
Ζάχαρη
Εκτέλεση:
Σε μια βαθιά κατσαρόλα σωτάρουμε με ελαιόλαδο το κρεμμύδι ψιλοκομμένο . Προσθέτουμε ψιλοκομμένο και το σκόρδο και συνεχίζουμε με το κρέας. Σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε στη συνέχεια το νερό, μια κουταλιά ζάχαρη, 2-3 φύλλα δάφνης, μαύρο πιπέρι σε κόκκους και το αφήνουμε να πάρει μια βράση για περίπου 60 λεπτά.
Βάζουμε 1 κοφτή κουταλιά σούπας χοντρό αλάτι, προσθέτουμε μισό κουταλάκι γλυκού δυόσμο και μαύρο πιπέρι .
Βάζουμε τα μισά μανιτάρια στο φαγητό και τα άλλα μισά στο μπλέντερ με 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα, προσθέτουμε μια κουταλιά μέλι και λίγο ζωμό από την σούπα, το πολτοποιούμε και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Τ
έλος ρίχνουμε και την ρίγανη.
Σερβίρουμε με ρυζάκι ή πατάτες.
Καλή σας όρεξή και καλή σας επιτυχία.