Μπιφτέκια Kοτόπουλου με Eνδιάμεση Γέμιση

Για όλους εσάς που λατρεύεται τα burger, αυτή η συνταγή είναι ο απόλυτος μπυρομεζές. Μία πρόταση από τον Σεφ του εστιατορίου “Beer Art”, Μάνου Κοντού.

Τα υλικά μας:

 

Για τα μπιφτέκια

500γρ Κιμάς κοτόπουλου

1 κρόκος αυγού

1 κ.γ. Αλάτι

1/2 κ.γ.Πιπέρι

2 κ.γ. Μουστάρδα

50ml Ελαιόλαδο

Φρυγανιά (τριμμένη)

Μαϊντανός(ψιλοκομμένος)

Για την γέμιση

Ελαιόλαδο

Μπέικον

Μανιτάρια (Ακάρικους)

Πικάντικη σάλτσα

Γκούντα

Για γαρνίρισμα

Γραβιέρα

 

 

Σε μια λεκάνη βάζουμε τον κιμά και προσθέτουμε τον κρόκο, το πιπέρι, το αλάτι, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, τη φρυγανιά, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ζυμώνουμε. Αφού ομογενοποιήσουμε το μείγμα προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και φτιάχνουμε τα μπιφτέκια.

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και ψήνουμε τα μπιφτέκια για 10′ λεπτα, γυρίζοντας τα αρκετές φορές.

Σε ένα άλλο τηγάνι κάνουμε τη γέμιση. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το μπέικον.

Όταν μαζέψει το μπέικον το αφαιρούμε από το τηγάνι και ρίχνουμε τα μανιτάρια (ακάρικους).

Μόλις πάρουν χρώμα τα μανιτάρια θα τα σβήσουμε με την πικάντικη σάλτσα. Στη συνέχεια προσθέτουμε ξανά το μπέικον.

Προσθέτουμε και το τριμμένο γκούντα και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε τοποθετώντας ένα μπιφτέκι για βάση, επάνω στο μπιφτέκι που είναι η βάση μας τη γέμιση και επάνω στη γέμιση βάζουμε ένα ακόμα μπιφτέκι.

Γαρνίρουμε με τριμμένη γραβιέρα.

 

 

 

Καλή σας όρεξή και καλή σας επιτυχία.

 

ΚΑΤΆΣΤΗΜΑΕστιατόριο Μπυραρία Beer Art, Μιαούλη 2 Αρετσού, Θεσσαλονίκη Τηλ:2310447533

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.