Μύδια σαγανάκι από την κυρία Μαρία Βαλσαμή ιδιοκτήτρια του εστιατορίου “Ο Μπάτης” στον Ωρωπό
Τα υλικά μας:
Μύδια με το κέλυφος
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
Αλάτι
μαϊντανός
1 κουταλάκι του γλυκού πολτό σκόρδου
Πιπέρι
χυμό λεμόνι
ελαιόλαδο
νερό
1 σφηνάκι ούζο ή τσίπουρο
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι και τα μύδια και μετά από 1-2 λεπτά
προσθέτουμε τον πολτό σκόρδου και σβήνουμε με το ούζο.
Στη συνέχεια ρίχνουμε την μουστάρδα και το λεμόνι και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα μας.
Λίγο πριν σβήσουμε τη φωτιά προσθέτουμε τον μαϊντανό και το πιπέρι.
Καλή σας όρεξη και καλή επιτυχία