Περέκ Σαγανάκι

Περέκ Σαγανάκι με Σαρμαδάκια και Γιαούρτι!!!

Μια πολύ ωραία παραλλαγή των φύλλων Περεκ.

Καλοκαιρινή συνταγή, ελαφριά για όλη την οικογένεια

 

Τα υλικά μας:

Φύλλα Περέκ

Βούτυρο,

Τυρί φέτα τριμμένη,

1 ντομάτα,

1 πιπερια,

Γιαούρτι,

Σαρμαδάκια για το σερβίρισμα.

 

Βρέχουμε λίγο το φύλο και το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.

Βάζουμε σε ένα τηγάνι λίγο βούτυρο να κάψει. Παίρνουμε τα κομμένα φύλλα και τα βάζουμε μέσα στο τηγάνι να πάρουν λίγο χρώμα.

Ψιλοκόβουμε την ντομάτα και την πιπέρια.

Όταν ροδίσει και στερεοποιηθεί το φύλλο το βγάζουμε από το τηγάνι.

Ρίχνουμε στο ίδιο τηγάνι την ψιλοκομμένη ντομάτα μαζί με την πιπεριά τα ανακατεύουμε λίγο και κατόπιν ρίχνουμε και την τριμμένη φέτα.

Το μείγμα μας γίνεται σαν μπουγιουρντί.

Όταν ομογενοποιηθεί παίρνουμε ένα κομμένο τετράγωνο φύλο το βάζουμε σε ένα πιάτο και από πάνω του προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας από το μείγμα μας.

Το ίδιο κάνουμε επί τέσσερις φορές για να γίνει κάτι σαν club σάντουιτς.

Βάζουμε στο πιάτο λίγο φρέσκο γιαουρτάκι και τρία ντολμαδάκια.

Συνοδεύεται με τσίπουρο αλλά και με μια κρύα μπύρα.

Καλή σας απόλαυση!

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ:Γυναικείος Αγρ. Συνεταιρισμός Αγ.Αντωνίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.