Πρασοτηγανιά

Μια πολύ καλή πρόταση εάν θελετε να ξεφύγετε λίγο από την συνηθισμένη τηγανιά και να προσθέσετε και λαχανικά στην συνταγή σας είναι αυτή του Σωτήρη Νάνου από το εστιατόριο Πλαστήρας στο Μορρφοβούνι, Καρδίτσας

Τα υλικά μας:

 

2 ξερά κρεμμύδια

Ελαιόλαδο

Λευκό κρασί

Χοιρινό κρέας

Πράσα καθαρισμένα

Αλάτι, πιπέρι

Ρίγανη

 

Σωτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρέας μέχρι να πάρει χρώμα

.Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.

Σβήνουμε με λευκό κρασί και προσθέτουμε τα πράσα κομμένα σε φέτες .

Τα αφήνουμε να μαλακώσουν περίπου πέντε λεπτά και προσθέτουμε περίπου 2 ποτήρια βραστό νερό.

Ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρουν βράση για περίπου 45 λεπτά.

Σερβίρουμε σε πήλινο δοχείο

 

Καλή σας όρεξή και καλή σας επιτυχία.

 

ΚΑΤΆΣΤΗΜΑ: «Πλαστήρας» Παραδοσιακή ταβέρνα στο Μορφοβούνι Καρδίτσας Τηλέφωνο: 24410 95222 / 6976 794467

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.