Γεμάτος με κάμπους και λιβάδια, ο νομός Κιλκίς και φυσικά τα κρέατα στο εστιατόριο Τραταμέντο είναι όλα ντόπια άρα και πεντανόστιμα. Στα χέρια της Φρόσως οι γεύσεις απογειώνονται….
Τα υλικά μας:
75γρ φέτα
5 κομμάτια λιαστή ντομάτα
1/3 ματσάκι άνηθο
1 ψαρονέφρι
1 κουταλιά βούτυρο
Λίγο αλεύρι
Ελαιόλαδο
Ξύσμα πορτοκαλιού
Χυμός από μισό πορτοκάλι
Αλάτι και
Πιπέρι
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και το βάζουμε να κάψει. Μόλις είναι έτοιμο πανάρουμε το ψαρονέφρι με λίγο αλεύρι το οποίο πριν το έχουμε κόψει σε μεσαίου μεγέθους κομμάτια. Η φωτιά είναι σημαντικό να είναι χαμηλή.
Όσο σωτάρεται το κρέας εμείς μπορούμε να κόψουμε την λιαστή ντομάτα. Την προσθέτουμε και αυτή στο τηγάνι μας αλάτι και λίγο πιπέρι. Τα αφήνουμε λιγάκι γυρνώντας τα για να ψηθούν και από τις δύο μεριές.
Στην συνέχεια προσθέτουμε τον άνηθο, το οποίο έχουμε ψιλοκόψει και την φέτα μας σε μικρά κομμάτια. Σε αυτό το σημείο δυναμώνουμε λίγο την φωτιά και προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και το χυμό.
Τα αφήνουμε λίγα λεπτά για να δέσουν όλα τα υλικά μεταξύ τους. Μετά από λίγο βγάζουμε τα κομμάτια κρέατος μέσα από το τηγάνι και τα αφήνουμε πρόχειρα σε ένα πιάτο. Παίρνουμε λίγο βούτυρο, μια κουταλιά και το ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι μας.
Ανακατεύουμε λίγο και το αφήνουμε. Το βούτυρο πρέπει να είναι παγωμένο. Μετά από μερικά λεπτά ξαναρίχνουμε το ψαρονέφρι μέσα στο τηγάνι μας για να πάρει τα αρώματα από την σάλτσα.
Τα αφήνουμε για λιγο και στην συνέχεια βγάζουμε ένα ένα τα κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα πιάτο το ένα πάνω στο άλλο. Περιχύνουμε απλά με την σάλτσα από το τηγάνι.
Μπορείτε να το συνοδέψετε με ρύζι η με ταλατιέλιες η ακόμη και με κάποια λαχανικά για κάτι ποιο μεσογειακό….
Καλή σας όρεξή και καλή σας επιτυχία.