Ρεβίθια με ρύζι από την κυρία Κυπαρισσία στον Αγ.Ιωάννη Εύβοιας
Τα υλικά μας:
500 γραμμάρια ρεβίθια (τα έχουμε βράσει για 1 ώρα)
2 φλυτζάνια ρύζι (το έχουμε βράσει για 10 λεπτά)
2 κρεμμύδια ξερά
ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Νερό
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι αφού το ψιλοκόψουμε.
Προσθέτουμε λίγο νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για δέκα λεπτά περίπου.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι και το αφήνουμε να βράσει για άλλα πέντε λεπτά.
Έπειτα προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι και θα το αποσύρουμε από την φωτιά.
Τέλος θα ρίξουμε ελαιόλαδο σε ένα μπρίκι θα το αφήσουμε να κάψει καλά και θα το προσθέσουμε
στην κατσαρόλα.
Καλή σας όρεξη και καλή επιτυχία