Η συνταγή μας στον «Γαστρονόμο» δια χειρός Ηρακλή Ασπρίδη.
Μια πολύ ωραία συνταγή που ετοίμασε για εμάς αλλά και για όλους εσάς ο chef Ηρακλής Ασπρίδης
την οποία και φυσικά εάν θέλετε μπορείτε να γευτείτε στο «Γαστρονόμο»
Τα υλικά μας:
Μελιτζάνα
Ελαιόλαδο
Φρέσκια Ντομάτα Ψιλοκομμένη
Ενα φρέσκο τυρι( ανθότυρο, μοτσαρέλλα)
Για Την Γέμιση:
Ψίχα Ψωμιού Φρέσκια
Ελαιόλαδο
Ψίχα Ενα κίτρινο σκληρό τυρί τριμμένο(κεφαλοτύρι,προβολόνε, κεφαλογραβιέρα)
Ψίχα Σκόρδο
Βασιλικός
Φυστίκη Τριμμένο
Καταρχήν θα πρέπει να κόψουμε τις μελιτζάνες μας σε φέτες όπως βλέπετε στην φωτογραφία. Στην συνέχεια θα πρέπει να τις τηγανίσουμε λίγο σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο.
Ενώ τηγανίζουμε μπορούμε να βάλουμε σε ένα γουδί τα φιστίκια μας και να τα χτυπήσουμε για λίγη ώρα. Στην συνέχεια στο ίδιο γουδί θα προσθέσουμε την ψίχα ψωμιού, την παρμεζάνα ή το τυρί της επιλογής μας)ελαιόλαδο αρωματισμένο με σκόρδο και δυόσμο (για να κατασκευάσετε αρωματισμένο ελαιόλαδο απλά προσθέστε σε ένα λίτρο λάδι μυρωδικά τις επιλογής σας όπως θυμάρι, μαντζουράνα σκόρδο δυόσμο κτλ. Άπλα για να το διατηρήσετε καιρό, βγάλτε μετά από τρεις μέρες περίπου τα μυρωδικά και σκεπάστε το με καπάκι)και λίγο φρέσκο βασιλικό τον οποίο και έχουμε ψιλοκόψει. Εάν το μείγμα μέσα στο γουδί είναι λίγο ξερό, προσθέστε λίγο ακόμη ελαιόλαδο απλό, όχι αρωματισμένο.
Στην συνέχεια αδειάστε το σε ένα πιάτο και ανακατέψτε. Βγάζουμε τις μελιτζάνες από την φωτιά και τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
Κατόπιν τις βάζουμε σε μία ξύλινη επίπεδη βάση και παίρνουμε δυο κουταλιές περίπου της σούπας γέμιση και απλώνουμε από την άκρη και προς την μέση.
Τυλίγουμε προσεκτικά και τις βάζουμε σε ένα μικρό ταψάκι η ειδικό πιάτο(πυρίμαχο) για τον φούρνο που δεν καίγεται. Από πάνω σκεπάζουμε με ανθότυρο σε μικρές φέτες, ενώ γύρω γύρω τοποθετούμε ψιλοκομμένη ντομάτα και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Το βάζουμε στο φούρνο για περίπου 5 λεπτά.
Μπορούμε να σερβίρουμε κατευθείαν σε ένα πιάτο και να το απολαύσουμε.
Καλή σας όρεξη και καλή επιτυχία!
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ: ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ ΠΕΥΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ