Μια μοναδική σαλάτα με ταυτότητα Γρεβενών από μανιτάρια «κανθαρίσκους» και τυρί μπάτζος ΠΟΠ Γρεβενών από το εστιατόριο «Αυλαίς».
Τα υλικά μας:
Μαρούλι
Κόκκινο μαρούλι
Ρόκα Καρότο
Ψημένο τυρί μπάτζο
Φουντούκι καβουρδισμένο
Μανιτάρια «κανθαρίσκους» τουρσί
Ντρέσινγκ:
Ελαιόλαδο,
Μέλι,
Βαλσάμικο,
Μουστάρδα
Αλάτι
Σουσάμι
Κόβουμε το μαρούλι, το κόκκινο μαρούλι και τη ρόκα και τα βάζουμε σ’ ένα μπολ.
Κόβουμε σε φλούδες το καρότο και τις ρίχνουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα λαχανικά.
Σ’ ένα τηγάνι ψήνουμε μια φέτα τυρί μπάτζο. Μόλις κρυώσει το τυρί το κόβουμε σε κυβάκια.
Προσθέτουμε στο μπολ λίγο αλάτι, τα φουντούκια, λίγο σουσάμι, λίγο τυρί, τα μισά μανιτάρια και τα ανακατεύουμε.
Σ’ ένα μικρό μπολ ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ. Βάζουμε ελαιόλαδο, λίγο μέλι, βαλσάμικο και λίγη μουστάρδα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το ντρέσινγκ στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε σ’ ένα πιάτο βάζοντας τα υπόλοιπα μανιτάρια, το υπόλοιπο τυρί και λίγο σουσάμι.
Η σαλάτα μας είναι έτοιμη.
Καλή σας απόλαυση!
ΚΑΤΆΣΤΗΜΑ:”Μανιταροταβέρνα «Αυλαίς» Γρεβενά