Σαραγλί (Βλάχικο)

Το σαραγλί είναι ένα νηστίσιμο έδεσμα με αρκετές παραλλαγές όμως είναι μια βλάχικη συνταγή την οποία και μας παρουσίασε η Κα Ελένη Βέρρου απο το Χιονοχώρι Σερρών

Τα υλικά μας:

 

Σουσάμι με καρύδι

Αλεύρι

Ελαιόλαδο

Ζύμη

Νερό

Ζάχαρη

Λεμόνι

 

 

Πρώτα πρέπει να φτιάξουμε την ζύμη. Για ένα ταψί θα χρειαστούμε 1 ποτήρι νερό, ένα φλιτζανάκι του καφέ λάδι, ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι και μισό κιλό αλεύρι. Το ζυμώνουμε καλά και το αφήνουμε να κάτσει για 60 λεπτά. Στην συνέχεια το πλάθουμε και ανοίγουμε φύλλο.

Μόλις το ανοίξουμε το κόβουμε κάθετα σε λωρίδες των 10 εκατοστών. Προσθέτουμε στην συνέχεια κατά μήκος των λωρίδων με ένα κουταλάκι το σουσάμι με το καρύδι και λίγο ελαιόλαδο.

Κατόπιν κόβουμε σε κομμάτια τις λωρίδες και τις δίνουμε το σχήμα βαρκούλας ή ότι θέλετε εσείς.

Λαδώνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε ένα ένα τα βαρκάκια μας. Το βάζουμε στο φούρνο σους 200 βαθμούς για 60 λεπτά.

Ενώ γίνεται μπορούμε να φτιάξουμε το σιρόπι μας.

Οι αναλογίες είναι 3 ποτήρια νερό και 4 ποτήρια ζάχαρη και λίγο λεμόνι. Το βάζουμε να βράσει για 10 λεπτα.

Όταν είναι έτοιμο το σαραγλί το σιροπιάζουμε ενώ είναι κρύο.

Σερβίρουμε σε ένα ρηχό πιάτο

 

 

 

Καλή σας όρεξή και καλή σας επιτυχία.

 

ΚΑΤΆΣΤΗΜΑ: Χιονοχώρι του Νομού Σερρών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.