Μια διαφορετική πρόταση για το αγαπημένο έδεσμα των Ελλήνων με την προσθήκη ξυρών καρπών… Από το εστιατόριο «Κραμπούσα» στην Σκάλα Ποταμιάς
Τα υλικά μας:
Ελαιόλαδο
Ξύδι
Σκόρδο
Γιαούρτι
Αλεύρι
Καρύδια
Αλάτι
Ψωμί μπαγιάτικο
Εκτέλεση:
Παίρνουμε το ψωμί και το μουσκεύουμε ώστε να μουλιάσει καλά. Το στραγγίζουμε και το τοποθετούμε σε μία μικρή λεκάνη για να το ζυμώσουμε .
Ξεκινάμε να το ζυμώνουμε και σιγά σιγά προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά. Στην συνταγή μας χρησιμοποιήσαμε μικρή ποσότητα ψωμιού (περίπου 400γρ) οπότε ανάλογα θα πρέπει να προσαρμόσετε τις ποσότητες…
Προσθέτουμε ένα κουτάλι του γλυκού αλάτι, λίγο ξύδι, 1 ½ κουταλιά του γλυκού τριμμένο σκόρδο, 5/6 κουταλιές της σούπας τριμμένο καρύδι 3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι και περίπου μισό ποτήρι ελαιόλαδο.
Ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθεί.
Σερβίρουμε σε ένα ρηχό πιάτο και τοποθετούμε μια μικρή ελιά στο κέντρο…
Καλή σας όρεξή και καλή σας επιτυχία.