Ο Chef Σάκης Μπαλασκάκης στο Κτήμα Πιθάρι» δίνει άλλο νόημα στη λέξη «σούπα» με αυτή την συνταγή.
Τα υλικά μας:
Κολοκύθα
Γιαούρτι
Σελινόριζα
Νερό
Πατάτες
Προσούτο
Καρότο
Κρεμμύδι
Κόλιανδρος
Πάπρικα
Χυμός Λεμονιού
Ξύσμα λεμονιού
Σωτάρουμε το κρεμμύδι στην κατσαρόλα με λάδι, προσθέτουμε την κολοκύθα αφού την καθαρίσαμε και την κόψαμε κομμάτια, τις πατάτες, το καρότο, την σελινόριζα, τον κόλιανδρο, αλάτι πιπέρι και νερό και θα το αφήσουμε 35-40 λεπτά να βράσει.
Αφού βράσει η σούπα αλέθουμε τα υλικά με μίξερ χειρός μέσα στη κατσαρόλα για να χυλώσει η σούπα.
Σερβίρουμε αν θέλουμε με τα εξής συνοδευτικά
Σε μια κούπα τοποθετούμε το γιαούρτι και προσθέτουμε λίγο χυμό λεμόνι, ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε.
Ψήνουμε για 2-3 λεπτά 2 φέτες προσούτο στους 180 βαθμούς στο φούρνο για να γίνει τραγανό.
Ψήνουμε λεπτές φέτες ψωμί στο φούρνο και τις περιχύνουμε με ελαιόλαδο, λίγο τριμμένο σκόρδο, λίγα αρωματικά φυτά (θυμάρι, ρίγανη), αλάτι και παρμεζάνα.
Καλή σας όρεξή και καλή σας επιτυχία.