Σπανακοτυρόπιτα από την κυρία Ελένη στον Αγ.Ιωάννη Εύβοιας
Τα υλικά μας:
1 κιλό τυρί βλαρό (μαλακό τυρί 2 ημερών)
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
ζυμάρι (έτοιμο για πλάσιμο)
2 κιλά σπανάκι
νισεστέ για το άνοιγμα των φύλλων
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι
Αλάτι
Ξεκινάμε κόβοντας μπαλίτσες από το ζυμάρι μας και ανοίγουμε τα φύλλα πασπαλίζοντας τα
με το νισεστέ.
Βάζουμε 7 φύλλα κάτω και στη συνέχεια ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Σε μια μπασίνα ρίχνουμε το σπανάκι ψιλοκομμένο,το αλάτι,το ελαιόλαδο και το σιμιγδάλι
και ανακατεύουμε.
Στην συνέχεια τρίβουμε και την φέτα.
Προσθέτουμε το μείγμα στο ταψί αφού πρώτα ρίξουμε πάνω στο τελευταίο φύλλο λίγο σιμιγδάλι
και έπειτα τοποθετούμε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για μια ώρα στους 180 με 200 βαθμούς.
Καλή σας όρεξη και καλή επιτυχία