Η γνωστή συνταγή από το Πήλιο Μαγνησίας με κάποιες παραλλαγές από την Ελένη Σιούτα και το εστιατόριο «Παραμύθι» που βρίσκεται στην Καλαμπάκα.
Τα υλικά μας:
1 κιλό λουκάνικα Τρικάλων
4 πιπεριές πράσινες
2 πιπεριές Φλωρίνης
Ελαιόλαδο
Πιπέρι
Σκόρδο
Αλάτι
Κρεμμυδάκι ξερό
5 ντομάτες τριμμένες.
Πρώτα θα πρέπει να φτιάξετε την σάλτσα. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και το βάζουμε να κάψει. Κόβουμε το κρεμμύδι μας σε μεσαίου μεγέθους κομμάτια και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Μόλις αρχίσει να παίρνει χρώμα ρίχνουμε τις ντομάτες, λίγο πιπέρι και λίγο νεράκι, ένα ποτήρι περίπου. Εν τω μεταξύ κόβουμε και τις πιπεριές μας και τις ρίχνουμε και αυτές στην κατσαρόλα.
Τώρα πρέπει να κόψουμε σε μικρά κομμάτια τα λουκάνικα τα οποία πρέπει να είναι από τα Τρίκαλα αλλά εάν δεν μπορείτε να βρείτε χρησιμοποιήστε άλλα χωριάτικα τα οποία περιέχουν λαχανικά. Βάζουμε ένα τηγάνι στην φωτιά και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο. Μόλις κάψει ρίχνουμε τα λουκάνικα τα οποία πρέπει απλά να τα σοτάρουμε ελαφρά.
Μετά από 5 λεπτά περίπου ανοίγουμε την κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα το σκόρδο και στην συνέχεια τα λουκάνικα. Προσοχή μην ρίχνετε και το λάδι από το τηγάνι, μόνο τα λουκάνικα.
Το σκεπάζουμε για λίγα λεπτά να δέσει η σάλτσα με τα λουκάνικα και στην συνέχεια μπορούμε να σερβίρουμε.
Εάν έχετε ξύλινο πιάτο θα είναι ακόμη προτιμότερο.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια τρυπητή κουτάλα.
Καλή σας όρεξή και καλή σας επιτυχία.