Σπετζοφαϊ

Μας έρχεται κυρίως από το Πήλιο της Μαγνησίας, ωστόσο το συναντάμε και σε πολλές άλλες περιοχές της Ελλάδας. Η συνταγή είναι από την ταβέρνα «Το Κάστρο Του Πλαστάρα» της Θεσσαλονίκης.

Τα υλικά μας:

 

Σκόρδο τριμμένο

Μαϊντανός

Κόκκινη-πράσινη πιπεριά

1 μελιτζάνα

3 ντομάτες

1 λουκάνικο

Ελαιόλαδο

Αλάτι

 

 

 

Παίρνουμε τις πιπεριές και τις κόβουμε (μεγάλα κομμάτια).

Βάζουμε το λάδι στη φωτιά και κόβουμε το λουκάνικο σε μεγάλα κομμάτια..

Ρίχνουμε τις πιπεριές στο τηγάνι για λίγο και μετα τις βάζουμε στο ταψί μας. Προσθέτουμε τη μελιτζάνα στο τηγάνι(μπορούμε προηγουμένως να την ξεπικρίσουμε με νερό και αλάτι).

Όσο δουλεύουμε το τηγάνι τρίβουμε και τις ντομάτες… Συνεχίζουμε με τα λουκάνικα.

Σοτάρουμε τις ντομάτες μας μαζί με αλάτι, μαϊντανό, σκόρδο και τα ρίχνουμε στο ταψί μας όλα μαζί.

Τα ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά περίπου.

Σερβίρουμε με μαϊντανό σε πήλινο.

 

 

Καλή σας όρεξή και καλή σας επιτυχία.

 

ΚΑΤΆΣΤΗΜΑ: ‘’ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΠΛΑΣΤΑΡΑ’’, Ελευθέριου Βενιζέλου 10 & Κύπρου (γωνία), Άνω Πόλη, Θεσσαλονίκη, Τ.Κ. 55438, Τηλ.: 2310 204808

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.