Παλαμίδα Κουκί & Ρεβίθι

Ένα ιδιαίτερο ορεκτικό από το “Κουκί και το Ρεβίθι” στον Εύοσμο της Θεσσαλονίκης .. .

Τα υλικά μας:

 

Παλαμίδα

Πατάτα βρασμένη

Ντομάτα

Πιπεριές πράσινες – κόκκινες

Κρεμμύδι φρέσκο & ξερό

Για τη μαρινάδα:

Ελαιόλαδο

Κρασί

Δενδρολίβανο

 

Κόβουμε ψιλά την παλαμίδα και τη μαρινάρουμε σε ελαιόλαδο, κρασί και δενδρολίβανο. Την αφήνουμε γύρω στις δύο ώρες.

Έπειτα παίρνουμε την ντομάτα, μια πατάτα βραστή και μια πιπεριά φλωρίνης και τα κόβουμε σε ροδέλες. Την πιπεριά φλωρίνης πρώτα την ανοίγουμε και μετά την κόβουμε. Στη συνέχεια βάζουμε σ΄ ένα σχαροτήγανο ελάχιστο λάδι από τη μαρινάδα και το αφήνουμε να κάψει λίγο.

Τοποθετούμε την παλαμίδα, τις ντομάτες, τις πατάτες και τις πιπεριές. Μόλις ψηθούν τα αφαιρούμε. Ξεκινάμε να στήσουμε το πιάτο μας.

Τα υλικά μας τα τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο. Σαν βάση βάζουμε πατάτα, από πάνω παλαμίδα, μετά πιπεριά και τέλος ντομάτα. Συνεχίζουμε εναλλάξ. Παίρνουμε το κομμάτι δενδρολίβανο και το καρφώνουμε στη μέση για να σταθεί.

Μπορούμε να ρίξουμε και λίγο λάδι από τη μαρινάδα. Το πιάτο μας είναι έτοιμo.

 

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση!

 

ΚΑΤΆΣΤΗΜΑ:ΤΟ ΚΟΥΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΡΕΒΥΘΙ ΕΥΟΣΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.