Ο Λιναρόσπορος είναι γνωστός για τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα που περιέχει και καλό θα ήταν να τον χρησιμοποιείτε σε πολλές συνταγές. Είναι το αντιστάθμισμα θα λέγαμε στα κορεσμένα λιπαρά που καταναλώνουμε και μας επιβαρύνουν στον οργανισμό.
Ειδικά η εταιρεία βοφρέσκο εξειδικεύεται σε αυτού του είδους τις τροφές οι οποίες είναι όλες βιολογικής καλλιέργειας Εάν παρακολουθήσετε την εκπομπή μας ,λέμε πολλά πράγματα για αυτό ακριβώς.
Τα υλικά μας:
Κατσικίσιο τυρί φέτα
Λιναρόσπορος
Σουσάμι
Μέλι
Ελαιόλαδο
Αυγά
Πιπέρι
Τριμμένη φρυγανιά
Καταρχήν θα πρέπει πρώτα να χτυπήσουμε τα αυγά μας τα οποία θα πρέπει να είναι και αυτά φρέσκα από κότες ελευθέρας βοσκής. Εμείς χρησιμοποιούμε αυτά τις βιοφρέσκο αλλά και τις «Φάρμας Μπεκιάρη» τα οποία είναι εξαιρετικά και σας προτείνουμε όπου και να τα βρείτε να τα προτιμήσετε. Δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με τα συμβατικά. Χτυπάμε καλά τα αυγά μαζί με το κρόκο τους.
Στην συνέχεια κόβουμε ένα κομμάτι από το τυρί μας όχι πολύ χοντρό .Το βλέπετε και στην φωτογραφία. Την φρυγανιά την βάζουμε σε ένα πιάτο και αναμειγνύουμε το σουσάμι μαζί με το λιναρόσπορο και τα τοποθετούμε και αυτά σε ένα πιάτο. Στην συνέχεια βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και το αφήνουμε να ζεσταθεί.
Παίρνουμε την φέτα και την βουτάμε πρώτα μέσα στο αυγό μετά, μέσα στην φρυγανιά κατόπιν πάλι στο αυγό και τέλος στο λιναρόσπορο με το σουσάμι.
Το λάδι δεν πρέπει να καίει πολύ όταν ρίχνουμε την παναρισμένη φέτα για να μην διαλύσει.
Ρίχνουμε λίγο πιπέρι και την γυρίζουμε με μία σπάτουλα και από τις δυο μεριές. Η διάρκεια του ψησίματος είναι περίπου 4 με 5 λεπτά.
Βγάζουμε την Φέτα την τοποθετούμε σε ένα μικρό πιάτο.
Γαρνίρουμε με μέλι κατά προτίμηση βιολογικής καλλιέργειας.
Παρόλο που χρησιμοποιούμε μέλι, το έδεσμα προσφέρεται σαν ορεκτικό και μπορεί να συνοδευτεί με μία τσικουδιά η τσίπουρο.
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ: ΒΙΟΦΡΕΣΚΟ