Μπουρεκάκι Γλυκόξινο

Ομολογουμένως μια γευστική συνταγή.

 

Υλικά για τέσσερα μπουρεκάκια:

 

2 Βουβαλίσια Λουκάνικα

Φύλλο κρούστας

100 γρ Γραβιέρα Νάξου

Λίγο Τουρσί(κατά προτίμηση λάχανο και πιπεριές)

2 Αυγά(ελευθέρας βοσκής κατά προτίμηση)

Λίγη μαρμελάδα (Βερίκοκο και Τζίτζερ)

Ελαιόλαδο

Μια κουταλιά σούπας βούτυρο(βουβαλίσιο κατά προτίμηση)

 

Καταρχήν ανοίγουμε το φύλλο μας και το κόβουμε κατά μήκος σε τέσσερα ίσια μέρη.

Σκίζουμε το λουκάνικο και βγάζουμε το «έντερο». Στην ουσία χρησιμοποιούμε τον κιμά του. Τα ρίχνουμε σε ένα ταψάκι και
προσθέτουμε το τουρσί τα αυγά και την γραβιέρα. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί για να ομογενοποιηθούν.

Παίρνουμε μια μικρή ποσότητα και την τοποθετούμε πάνω σε ένα φύλλο στην άκρη του και τυλίγουμε κατά μήκος διπλώνοντας εναλλάξ τις δύο πλευρές για να πάρουν το σχήμα τριγώνου.

Μόλις τα ετοιμάσουμε ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι μας και ρίχνουμε μέσα τα μπουρεκάκια μας .Το λάδι θα πρέπει να «αγκαλιάσει» το μπουρεκάκι. Όταν κοντεύουν να γίνουν, ρίχνουμε και το βούτυρο για να πάρουν επιπλέον άρωμα.

Παίρνουμε ένα μικρό πιάτο και ρίχνουμε πρώτα μια κουταλιά από την μαρμελάδα μας. Κατόπιν βάζουμε τα μπουρεκάκια να «κάτσουν» πάνω της και στη συνέχεια τα περιχύνουμε με ακόμη μια κουταλιά μαρμελάδα.

Συνοδέψτε τα με μια κρύα, ξινή κατά προτίμηση μπύρα.

Πραγματική απόλαυση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.