Αυγά Καππαδοκίας για να απολαύσετε ένα διαφορετικό πρωινό
Υλικά για μία με δύο μερίδες: 3-4 Αυγά (φρέσκα για έντονη γεύση)
2 Λουκάνικα Καππαδοκίας
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Καπνιστή πάπρικα για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Κόβουμε τα λουκάνικα σε ψιλές φέτες.
Βάζουμε στο τηγάνι μας λίγο ελαιόλαδο και αφού κάψει λίγο, ρίχνουμε τα λουκάνικα.
Μετά από περίπου ένα λεπτό προσθέτουμε τα αυγά χωρίς να τα χτυπήσουμε («μάτια»)
Τα αφήνουμε λίγο να τηγανιστούν και ταυτόχρονα με ένα κουτάλι παίρνουμε το καυτό λάδι, μέσα από το τηγάνι μας και το περιχύνουμε επάνω στα αυγά.
Στη συνέχεια σερβίρουμε σε ένα πιάτο και προσθέτουμε την καπνιστή πιπέρια.
Συνδυάζουμε με λευκό κρασάκι, ρετσίνα κτλ.
Το μυστικό της συνταγής μας είναι τα αυγά, τα οποία πρέπει να είναι από κότες ελευθέρας βοσκής και φυσικά δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τα βιομηχανικά’