Το Εξοχικό της Κατερίνας, είναι ένα πολύ νόστιμο πιάτο φυσικά στο εστιατόριο «Η Πλαγιά του Μπέλες» στα Άνω Πορόϊα του νομού Σερρών
Τα υλικά μας:
1 Κιλό μοσχάρι σπάλα
1 κιλό χοιρινή σπάλα
1 κούπα τσαγιού σάλτσα ντομάτας
Μαύρο πιπέρι κόκκος
Μαύρο πιπέρι τριμμένο
Αλάτι
Κόκκινο πιπέρι
Μπαχάρι κόκκος
4 Φύλλα δάφνης
2 πιπεριές κόκκινες
2 πιπεριές πράσινες
2 κρεμμύδια
1 ½ ματσάκι μαϊντανός
1 καρότο
Ελαιόλαδο
Φρυγανιά τριμμένη
Σουσάμι καβουρντισμένο
Κίτρινο τυρί τριμμένο
Για να δούμε την εκτέλεση του. Ξεκινάμε βάζοντας λίγο ελαιόλαδο σε μία μεγάλη κατσαρόλα και το αφήνουμε να κάψει.
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα δυο κρέατα και τα βάζουμε σε ένα πιάτο. Μετά από λίγο ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα το χοιρινό κρέας και μετά από πολύ λίγο και το μοσχάρι. Αυτό το κάνουμε γιατί πρέπει να δεθούν μεταξύ τους μιας και το ένα είναι αρκετά λιπαρό σε σχέση με το άλλο.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε να σοταριστούν καλά. Στην συνέχεια κόβουμε το κρεμμύδι μας και το προσθέτουμε και αυτό. Ανακατεύουμε. Κόβουμε το καρότο χοντροκομμένο και το ρίχνουμε και αυτό μέσα Κατόπιν κόβουμε τις πιπεριές σε μικρά κομμάτια τις προσθέτουμε και αυτές μαζί με το κόκκινο πιπέρι, το μαύρο πιπέρι, το μπαχάρι τα φύλα δάφνης, λίγο αλάτι και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο ..
Τα αφήνουμε για λίγο ανακατεύοντας. Στην συνέχεια προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας.
Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε για 60 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Όταν είναι έτοιμο παίρνουμε ένα πήλινο σκεύος και βάζουμε μέσα μια ποσότητα και από το κρέας αλλά και από το ζουμί του. Προσθέτουμε λίγο τριμμένη φρυγανιά , λίγο καβουρντισμένο σουσάμι και σκεπάζουμε από πάνω με λίγο παραδοσιακό κίτρινο τυρί τριμμένο.
Το βάζουμε στο φούρνο για 3-4 λεπτά και το βγάζουμε.
Είναι έτοιμο
Καλή σας όρεξή και καλή σας επιτυχία.