Χοιρινό με ελιές Χαλκιδικής

Ο Κος Θεόδωρος στο κτήμα Αγιονέρι μας προτείνει ένα εύκολο μεσογειακό πιάτο, για να μπορέσετε να το φτιάξετε χωρίς να δυσκολευτείτε καθόλου.

Τα υλικά μας:

 

1 κιλό χοιρινό (σπάλα) κομμένο σε κομματάκια

2 κρεμμύδια ξερά χοντροκομμένα

2 φύλλα δάφνης

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

500γρ Ελιές πράσινες ροδέλα

1-2 σκελίδες σκόρδο

1 ποτήρι λευκό κρασί

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε αρκετό θα λέγαμε ελαιόλαδο και το βάζουμε να κάψει. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα φύλλα δάφνης. Τα ανακατεύουμε λίγο και τα αφήνουμε να σωταριστούν ελαφρά.

Αυτό γιατί δεν θέλουμε να λιώσει το κρεμμύδι μας για να σωταριστεί μαζί με το χοιρινό. Μετά από λίγο προσθέτουμε λίγο αλάτι και το κρέας. Τα αφήνουμε ακόμη λίγο και κατόπιν ρίχνουμε μέσα τις ελιές οι οποίες πρέπει να είναι κομμένες σε ροδέλες.

Τις ανακατεύουμε και αυτές για να αχνιστούν μαζί με τα υπόλοιπα υλικά μας. Τέλος ρίχνουμε και λίγο πιπέρι και νερό ισα ίσα να σκεπαστούν τα υλικά μας. Το σκεπάζουμε κα το αφήνουμε να βράσει για περίπου 50 λεπτά.

Όταν είναι έτοιμο το σερβίρουμε σε ένα ρηχό πιάτο και μπορούμε να το απολαύσουμε.

Ένα πολύ νόστιμο μεσογειακό πιάτο, που συνδυάζει τις φυτικές ίνες με τις πρωτεΐνες

Δυο μυστικά της συνταγής μας ,όπως μας τα αποκαλύπτει και ο κος Θεόδωρο,ς είναι ότι εάν πάρετε ελιές από το εμπόριο καλό θα είναι να τις βάλετε πρώτα σε λίγο νερό για να ξαλμυρίσουν και να μην επιβαρύνουν το φαγητό μας . Πρέπει να τις αλλάξετε οπωσδήποτε το νερό δύο με τρεις φορές σε διάστημα κάποιων ωρών.

Επίσης εάν θέλετε περισσότερο λίπος στο φαγητό σας επιλέξτε χοιρινό μπούτι, αντί για σπάλα.

 

Καλή σας όρεξή και καλή σας επιτυχία.

 

ΚΑΤΆΣΤΗΜΑ:Κτήμα Αγιονέρι, Πολύγυρος Χαλκιδικής
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.