Τα Κεφτεδάκια της Ελένης

Η πρώτη μας συνταγή στο εστιατόριο «Ελβετία» στους Πύργους Πτολεμαΐδας είναι «Τα Κεφτεδάκια της Ελένης» με άσπρη σάλτσα τυριών.

Τα υλικά μας:

 

500γρ μοσχαρίσιος κιμάς

½ ματσάκι μαϊντανό

1 κρεμμύδι χοντροκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο

1 φέτα ψωμί μπαγιάτικο

1 αυγό

Μπαχάρι

Κύμινο

2 κουτ.γλ.μουστάρδα

Αλάτι

Ρίγανη

3 κουταλιές ελαιόλαδο

3 κουταλιές βαλσάμικο

3 κουταλιές αλεύρι

1 ποτήρι γάλα

1 φέτα τυρί γκούντα

1 φέτα κασέρι

40γρ τυρί φέτα

Ξεκινάμε με το να κόψουμε το κρεμμύδι μας και το σκόρδο μας σε όχι όμως πολύ μικρά κομμάτια. Τα ρίχνουμε μέσα στο κιμά τον οποίο και έχουμε βάλει σε ένα μπόλ η βαθύ ταψάκι. Μετά κόβουμε τον μαϊντανό και τον ρίχνουμε και αυτόν μέσα και φυσικά το τριμμένο μας ψωμί.

Ρίχνουμε ένα αυγό(προτείνουμε της «Φάρμας Μπεκιάρη»)λίγο κύμινο, μπαχάρι, Αλάτι, δύο πρέζες ρίγανη, δύο κουταλιές της σούπας μουστάρδα, ξύδι βαλσάμικο, λίγο ελαιόλαδο και ζυμώνουμε για λίγη ώρα. Κατόπιν πλάθουμε σε μικρά κεφτεδάκια το μείγμα μας.

Στην συνέχεια πάμε να τα τηγανίσουμε. Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και το βάζουμε να κάψει σε δυνατή φωτιά. Αλευρώνουμε τα κεφτεδάκια μας και τα ρίχνουμε μέσα. Τα γυρνάμε στην διάρκεια του τηγανίσματος και προσέχουμε να μήν καούν. Όταν είναι έτοιμα παίρνουμε ένα πήλινο δοχείο και τα βάζουμε μέσα.

Στην συνέχεια σε ένα άλλο τηγάνι βάζουμε λίγο από το ίδιο λάδι(δύο κουταλιές) που τηγανίζαμε τα κεφτεδάκια μας και το βάζουμε στην φωτιά. Κόβουμε λίγο σκόρδο και το ρίχνουμε μέσα(2-3 κομματάκια για άρωμα),προθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι και το ανακατεύουμε καλά.

Κατόπιν και ενώ ανακατεύουμε, ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα προσέχοντας να μην σβολιάσει. Προσθέτουμε και λίγο πιπέρι. Το μείγμα μας δεν πρέπει αν είναι πολύ πηκτό. Το αφήνουμε λιγάκι και το αποσύρουμε από την φωτιά. Όπως είναι ζεστό το περιχύνουμε με ένα κουτάλι επάνω στα κεφτεδάκια μας τα οποία είναι μέσα στο πήλινο δοχείο μας.

Στην συνέχεια παίρνουμε την φέτα τις τρίβουμε πάνω από τα κεφτεδάκια μας για να πάει σε όλο το δοχείο. Από πάνω βάζουμε μια φέτα γκούντα και μία φέτα παραδοσιακό κασέρι και σκεπάζουμε τα κεφτεδάκια.

Αυτό τώρα πρέπει να μπει στο φούρνο όχι όμως για πολύ ώρα απλά να λιώσουν τα τυριά μας. Έως 5 λεπτά είναι αρκετά. Το βγάζουμε από το φούρνο και είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.

Ένα σας λέμε. Το πιάτο είναι απίστευτο και πρέπει αν το δοκιμάσετε.

Εάν δεν μπορείτε απλά επισκεφτείτε την Κα Ελένη στους Πύργους της Πτολεμαΐδας και πείτε της να σας το φτιάξει όπως μόνο εκείνη ξέρει!

 

Καλή σας όρεξή και καλή σας επιτυχία.

 

ΚΑΤΆΣΤΗΜΑ:Εστιατόριο Ελβετία, Πύργοι Κοζάνης
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.