Χοιρινό Τσιγαριαστό της Κρήτης

Η οικοδέσποινα και chef στο εστιατόριο «Ελβετία» στους Πύργους Πτολεμαΐδας η Κα Ελένη Παπαδοπούλου, είναι από τα Χανιά της Κρήτης, επομένως δεν θα μπορούσε να μην μας δείξει μια συνταγή από τον τόπο της, με κάποια όμως μικρή τροποποίηση.

Τα υλικά μας:

 

2 ματσάκια σέλινο

Μαυροπίπερο

Μπαχάρι

Αλάτι

1 ποτήρι νερό

Κόλιανδρο

1 ποτήρι κρασί λευκό

½ ποτήρι ελαιόλαδο

1 κιλό χοιρινός λαιμός

1 κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

1 ντομάτα χοντροκομμένη

100γρ. φέτα

4 Φέτες κασέρι για τοστ

Ξεκινάμε με το να κόψουμε το σέλινο μας και να το βάλουμε να ζεσταθεί σε μία κατσαρόλα ώστε να φύγει η πικράδα του. Κατόπιν παίρνουμε το κρέας μας και το κόβουμε σε κομμάτια μεσαίου μεγέθους.

Βγάζουμε το σέλινο από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει. Δεν το βράσαμε, απλά λιγάκι να φύγει η πικράδα του. Παίρνουμε το κρεμμύδι μας το κόβουμε σε επίσης μεσαίου μεγέθους κομμάτια και το ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα στην οποία είχαμε προηγουμένως ρίξει λίγο ελαιόλαδο και το αφήνουμε να σοταριστεί.

Ρίχνουμε στην συνέχεια και το κρέας να τσιγαριστεί μαζί με το κρεμμύδι. Μετά από λίγο σβήνουμε με το λευκό κρασί. Προσθέτουμε λίγο κόλιανδρο, μπαχάρι, μαύρο πιπέρι, σκόρδο, αλάτι και χαμηλώνουμε την φωτιά. Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό. Στην συνέχεια κόβουμε μια φρέσκια ντομάτα σε μικρά κομμάτια και την ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε και το σέλινο που είχαμε ζεστάνει λίγο πριν και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 10 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο παίρνουμε ένα πήλινο δοχείο και βάζουμε μέσα μια ποσότητα. Προσθέτουμε σε μικρά κομμάτια και ανάμεσα στο κρέας λίγα κομμάτια τυρί φέτα και το τυρί για τοστ επίσης σε μικρά κομμάτια.

Όχι πολύ για να μην σκεπάσει τη γεύση του κρέατος. Τώρα αυτό θα πρέπει να φουρνιστεί όχι για πολύ ώρα όμως περίπου 10 έως 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά είναι αρκετά.

Το βγάζουμε από το φούρνο και είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.

Μια παραδοσιακή συνταγή της Κρήτης, με κάποιες πρόσθετες πινελιές από την Κα Ελένη στους Πύργους Κοζάνης

 

Καλή σας όρεξή και καλή σας επιτυχία.

 

ΚΑΤΆΣΤΗΜΑ:Εστιατόριο Ελβετία, Πύργοι Κοζάνης
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.