Χειροποίητο Κους-κους από τις κυρίες Ευνομία Καραμεταξά και Ξακουστή Ιμαμίδου στα Άβδηρα
Τα υλικά μας:
Λίγο γάλα
2 αυγά
200 γραμμάρια σιμιγδάλι
1 μπολάκι με αλατόνερο
1 μικρό ματσάκι βασιλικό
Αλεύρι όσο πάρει
Ρίχνουμε το σιμιγδάλι σε μια σκάφη και χτυπάμε το ένα αυγό με λίγο γάλα.
Βρέχουμε το σιμιγδάλι πρώτα με λίγο αλατόνερο(βουτάμε στο αλατόνερο το
ματσάκι βασιλικού και το ραντίζουμε),ανακατεύουμε και στην συνέχεια ρίχνουμε
πάλι με το ματσάκι βασιλικού από το μείγμα αυγού.
Προσθέτουμε και αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Κοσκινίζουμε το μείγμα,κρατάμε τα μεγάλα κομμάτια και συνεχίζουμε την ίδια
διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.
Καλή σας όρεξη και καλή επιτυχία