Γεμιστά

Γεμιστά από την κυρία Άννα Δεληγιάννη στην Σκιάθο

Τα υλικά μας:

 

Πιπεριές και ντομάτες για γέμισμα

2 πατάτες κομμένες

1 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι

Φρέσκια ντομάτα

1 ποτήρι νερό

1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 φλιτζανάκι του καφέ κουκουνάρι

1 φλιτζανάκι του καφέ σταφίδες κορινθιακές

Αλάτι

Ζάχαρη

πατάτες

1 ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά

1 κολοκύθι τριμμένο στον τρίφτη

1 πατάτα τριμμένη στον τρίφτη

1 ντομάτα ψιλοκομμένη

1 μελιτζάνα ψιλοκομμένη

Μισό ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος

Λίγα φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα

Λίγη φρυγανιά

 

 

Αδειάζουμε τις πιπεριές και τις ντομάτες,ρίχνουμε στο εσωτερικό τους λίγο αλάτι και λίγη ζάχαρη

και τις τοποθετούμε στην γάστρα ή σε ταψί.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κολοκύθι,το κρεμμύδι,την πατάτα,την

πράσινη πιπεριά και την μελιτζάνα.

Αφού μαραθούν ελαφρώς ρίχνουμε την μισή ποσότητα σάλτσα ντομάτας και την μισή ποσότητα νερού.

Στην συνέχεια προσθέτουμε αλάτι,λίγη ζάχαρη,τον μαϊντανό και τον δυόσμο.

Σε ένα βαθύ πιάτο προσθέτουμε λίγη από τη σάλτσα ντομάτας και λίγο αλάτι,ρίχνουμε μέσα τις πατάτες,

ανακατεύουμε καλά και τις τοποθετούμε και αυτές στην γάστρα.

Αφού μαραθούν αρκετά τα λαχανικά μας ρίχνουμε και το κουκουνάρι,τις σταφίδες και το ρύζι και αφήνουμε

στη φωτιά για 10 λεπτά περίπου.

Αποσύρουμε το μείγμα από την φωτιά και γεμίζουμε τις πιπεριές και τις ντομάτες.

Την γέμιση που θα περισσέψει την τοποθετούμε και αυτήν μέσα στην γάστρα.

Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο πάνω από τα γεμιστά μας και τα ραντίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά

που έχουμε ανακατέψει με λίγη ζάχαρη.

Ψήνουμε στον φούρνο για 30-50 λεπτά.

 

Καλή σας όρεξη και καλή επιτυχία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.