Η Πρέβεζα είναι γνωστή για το νόστιμο ψάρι αλλά και τα φρεσκοαλιευμένα Όστρακα. Οπότε η Πρεβεζάνα Βιβή Σπανού μας παρουσίασε μια συνταγή με όστρακα που σίγουρα αξίζει να φτιάξετε.
Τα υλικά μας:
Καρότο
Άνηθο, μαϊντανό
Κρεμμύδι φρέσκο
Ελαιόλαδο
Νερό
Μύδια
Γυαλιστερές
Αχιβάδες
Πιπέρι, αλάτι
Κουρκουμάς
Λεμόνι
Σωτάρουμε στην κατσαρόλα το φρέσκο κρεμμύδι σε ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα όστρακα αφού τα έχουμε πλύνει και καθαρίσει σωστά.
Προσθέτουμε άνηθο και μαϊντανό, το καρότο, 3 ποτήρια νερό και τα αφήνουμε να βράσουν.
Αφού βράσουν για πέντε λεπτά και έχουν ανοίξει όλα τα όστρακα, προσθέτουμε το λεμόνι, τα ζυμαρικά, πιπέρι, αλάτι λίγο, και μισό κουταλάκι κουρκουμά.
Τα αφήνουμε περίπου επτά λεπτά να βράσουν όλα μαζί.
Σερβίρουμε σε πιατέλα.
Καλή σας όρεξή και καλή σας επιτυχία.