Μπακαλιάρος με πατάτες και σταφίδες στο φούρνο

Μια Πρεβεζάνικη συνταγή, με ένα από τα νοστιμότερα ψάρια, από την Κα Βιβή Σπανού

Τα υλικά μας:

 

Μπακαλιάρος

Πατάτες

Σταφίδες

Μαύρο πιπέρι

Αλάτι,

Nερό

Φύλλα δάφνης

Ξύλο κανέλας

Κρεμμύδια

Κρασί κόκκινο ξηρό

Ελαιόλαδο

Ντομάτα τριμμένη

Μηλόξυδο

 

 

Κόβουμε τις πατάτες σε στρόγγυλο σχήμα και τις τοποθετούμε σ’ένα ταψί. Από πάνω στρώνουμε τον μπακαλιάρο που τον έχουμε ήδη ξαλμυρίσει από την προηγούμενη μέρα.

Ραντίζουμε τις σταφίδες με μηλόξυδο και τις απλώνουμε στο ταψί.

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, την ντομάτα, πιπέρι, αλάτι, δάφνη, ξυλάκι κανέλας, κόκκινο ξηρό κρασί, ελαιόλαδο και δυο ποτήρια νερό. Θα ψηθεί στον φούρνο για μία ώρα.

Σερβίρουμε σε πιατέλα.

 

 

 

Καλή σας όρεξή και καλή σας επιτυχία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.