Εάν σας αρέσουν τα γκουρμέ πιάτα που εντυπωσιάζουν άλλα σας αρέσει και η ουσία, τότε η πρόταση του Chef Φειδία Τζίτζιου απο την “Ανδρομέδα” του Τυρνάβου είναι μία πολύ καλή πρόταση.
Τα υλικά μας:
Φρέσκο θυμάρι
Κρέμα γάλακτος
Χυμός λεμονιού
Λευκό κρασί
Στήθος κοτόπουλο
Καπνιστό τυρί Μετσόβου
Πιπεριές τρικολόρε
Φρέσκο κρεμμυδάκι
Αράβικη πίτα
Μουστάρδα,μαϊντανό, θυμάρι
Ελαιόλαδο, νερό
Σωτάρουμε σε ελαιόλαδο το φιλέτο κοτόπουλο σε λωρίδες , ρίχνουμε τις πιπεριές ανακατεύουμε και στη συνέχεια ρίχνουμε και το φρέσκο κρεμμυδάκι.
Σβήνουμε με λευκό κρασί και σάλτσα λεμονιού. Στη συνέχεια προσθέτουμε 100γρ κρέμα γάλακτος, μία κουταλιά μουστάρδα, ανακατεύουμε και μόλις δέσει το σβήνουμε και στο τέλος προσθέτουμε τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά μας, φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο μαιντανό, μία πρέζα αλάτι και μισή πιπέρι, προσθέτουμε το καπνιστό τυρί Μετσόβου και ανακατεύουμε. Γεμίζουμε με το μείγμα τα φύλλα τορτίγιας, τα δένουμε σε μορφή πουγκιού και τα ψήνουμε στους 180 για 10 λεπτά.
Για την σάλτσα που θα τα σερβίρουμε θα χρειαστούμε
Κρέμα γάλακτος
Κουρκουμά
Φρέσκο θυμάρι
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος στο τηγάνι, ρίχνουμε λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι και μία πρέζα κουρκουμά. Περιμένουμε ένα λεπτό για να δέσει η σάλτσα.
Με ένα ψαλίδι αφαιρούμε τον σπάγκο από τα πουγκιά και σερβίρουμε προσθέτοντας την σάλτσα και φρέσκο θυμάρι.
Καλή σας όρεξή και καλή σας επιτυχία.